Mainos

Rekkajonoa yritetään hallita katkaisemalla se Summassa

Liikkuvan poliisin mukaan toimenpiteellä pyritään estämään Haminan kaupungin läpäisseet rekkajonot.

Vaalimaan pitkäksi kasvavia rekkajonoja pyritään tauottamaan pysäyttämällä rekkoja moottoritielle.

Liikkuvan poliisin johto kertoi, että tauotusta kokeillaan Vaalimaan liikenteessä. Rekat pysäytetään Summan kohdalla silloin, kun jono Vaalimaalta yltää noin 30 kilometrin paikkeille Kattilaisten tienhaaraan.

Liikkuvan poliisin Etelä-Suomen liikennepoliisitarkastaja Pentti Nevala kertoi, että toimenpiteellä pyritään estämään Haminan kaupungissa jokin aika takaperin seisseen rekkajonon uusiutuminen. Poliisi varautuu myös siihen, että ruuhkat kasvavat nykyisestään.

- Jos tilanne on oikein paha, niin rekkaliikenne voidaan pysäyttää Porvoon moottoritielle, Nevala kuvasi skenaariota, johon toivottavasti ei kuitenkaan ajauduta.

Päätöksen liikenteen tauotuksesta tekee Haminan poliisi, jota Liikkuvan poliisin partiot auttavat. Rekkoja päästetään moottoritieltä kohti Haminaa sitä mukaan, kun Vaalimaalle pyrkivä jono lyhenee.

Vaalimaa muodostaa itärajan rekkaliikenteen pahimman pullonkaulan.

Liikkuvan poliisin päällikkö perää Venäjää rekkaparkin rakentajaksi

Liikkuvan poliisin päällikkönä joulukuun alussa aloittava Kari Rantala arvioi, että tietullien käyttöönotto ja rekkaparkit auttaisivat itärajan rekkaliikenneongelmissa.

Rantala kannatti tietullien pohtimista, jolloin Suomessa liikennöivien autojen rahat ohjautuisivat Suomen puolelle. Rekkaparkin sijaintipaikkaa Rantala pohti samoista lähtökohdista.

- Eikö olisi kohtuullista, että rekkaparkit olisivat meidän rajapisteen tuolla puolella, kun ongelma näyttää olevan Venäjän tullin päässä, Rantala totesi.

Kouvolassa tänään vieraillut Rajala korosti edelleen eri kuljetusmuotojen selvittämistä.

- Ongelmana on se, että Venäjältä ei löydy sellaisia terminaaleja, joissa voitaisiin lasteja käsitellä, Rantala totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.