Mainos

Rekkajono lyhentyi Haminan ja Vaalimaan välillä

Joulunalusviikolle odotetaan rekkaruuhkia Kaakkois-Suomeen, kun tavaraa täynnä olevat satamat alkavat purkaa lastejaan.

Vaalimaalle suuntaava raskaan liikenteen jono alkoi purkautua tänään. Jonon pituus oli iltakuudelta noin 20 kilometriä. Pisimmillään jono oli eilen yli 30 kilometrin pituinen.

Vaalimaalla Venäjän puoleinen raja veti tänään puoleen päivään saakka 30 rekkaa tunnissa, mikä lyhensi jonoja huomattavasti. Poliisi tiivisti lisäksi Vaalimaan jonoa ja se oli tänään lyhimmillään 16 kilometriä.

Iltapäivällä Venäjän puolen imu taas hidastui ja jono kasvoi. Alkuillasta Haminan poliisi uskoi kuitenkin jonon olevan lyhenemässä. Tullilta tuli illansuussa tieto, että liikenne Haminan ja Kotkan satamista valtatielle 7 oli loppunut.

Ylikonstaapeli Marko Heinonen Haminan poliisista kertoi, että rekkajonon mitta oli vielä aikaisin aamuna noin 27 kilometriä, mutta poliisi tiivisti jonon huomattavasti lyhyemmäksi.

- Poliisin työ on eräänlaista unilukkarin hommaa, kun käydään herättelemässä nukkuvia kuljettajia. Rekkajonoon syntyy välejä, kun kuljettajat nukkuvat eivätkä huomaa edessä olevien autojen lähteneen liikkeelle.

Heinosen mukaan kuljettajat näyttävät olevan sen verran lojaaleja, etteivät ohita nukkuvaa kuljettajaa vaan jäävät odottamaan rekan taakse. Joskus kuljettajat myös käyvät herättelemässä toisiaan.

Moottoritie varaventtiilinä

Eilen poliisi joutui ottamaan moottoritien tilapäiseksi parkkipaikaksi. Parkkipaikka purkautui eilisiltaan mennessä.

Poliisi pitää moottoritien rekkaparkkia ehdottoman tarpeellisena. Kun jonot pahimmillaan yltivät Haminaan saakka, koko kaupungissa vallitsi liikennekaaos.

Kun rekkajono seisoo moottoritien laidalla, tie lakkaa olemasta moottoritie ja nopeudet lasketaan tilapäisesti 60 kilometriin tunnissa. Varoitustauluilla ilmoitetaan ruuhkista muille tiellä kulkeville.

Heinosen mukaan moottoritielle parkkeeraaminen otetaan käyttöön uudestaan, jos ja kun Vaalimaan jono alkaa lähestyä Haminan kaupunkia.

Joulunalusviikko merkitsee tukkoisia teitä Kaakkois-Suomeen, kun tavaraa täynnä olevat satamat alkavat purkaa lastejaan. Haminan poliisin omat voimavarat eivät riitä rekkajonojen valvontaan, mutta apua on onneksi saatu Etelä-Suomen läänin alueella toimivilta liikkuvan poliisin yksiköiltä.

Nuijamaalla ei tänään ollut lainkaan rekkajonoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.