Mainos

Rekankuljettajat tukkivat Juutinrauman sillan

Eilen alkaneilla mielenosoituksilla vastustetaan EU:n ajo- ja lepoaikasääntöjä.

Tanskalaiset rekankuljettajat ovat tukkineet osittain Juutinrauman sillan ja sulkeneet teitä monin paikoin myös muualla maassa. He osoittavat mieltään EU:n ajo- ja lepoaikasäädöksiä vastaan.

Juutinrauman sillan Tanskan puolella seisoi aamulla jonossa kymmeniä kuorma-autoja ja rekkoja. Henkilöautot pääsivät kulkemaan, mutta hitaasti. Liikenne Ruotsista Tanskaan eteni normaalisti.

Tilanne oli pahin Helsingörissä ja Frederikshavnissa, ja myös Ison-Beltin silta joutui tukituksi.

- Nämä sulkutoimenpiteet voivat jatkua jouluun saakka, ajajien edustaja Per Thuesen kertoi televisiohaastattelussa. Hän varoitti, että 200 autoa on valmiina tukkimaan kaikki raja-asemat ja lauttareitit.

- On selvää, että tällä on epämiellyttäviä seurauksia ihmisille, mutta tämä on meidän ainoa ja viimeinen mahdollisuutemme saada poliitikkojen huomio, hän lisäsi.

Mielenosoitukset alkoivat eilen Helsingörin satamassa ja Saksan rajalla. Liikenne alkoi kulkea jälleen normaalisti Saksan ja Tanskan rajalla maanantaina. Sen sijaan rekkaliikenne Tanskasta Norjaan on suurelta osin keskeytyksissä, kun autot tukkivat satamia.

(MTV3-STT-TT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.