Mainos

Reittilennot Bangkokiin alkavat taas

Finnair aloittaa huomenna jälleen reittilennot Bangkokiin. Ensimmäinen Finnairin kone lähtee kohti Bangkokia normaaliaikataulun mukaisesti torstaina ennen puoltayötä. Yhtiön mukaan Bangkokin kansainvälinen lentokenttä avataan virallisesti perjantaina, mutta sille on jo tehty joitakin kotimaan lentoja.

Finnair on joutunut perumaan lentokentän sulkemisen vuoksi useita lentojaan. Yhtiön viestintäpäällikkö Taneli Hassinen arvioi, että osa Thaimaahan aikoneista on peruuttanut matkansa tai vaihtanut matkakohdetta.

Viime päivinä yhtiö on kotiuttanut Thaimaahan jumiutuneita suomalaisia ylimääräisillä lennoilla Phuketiin. Suomeen on lennätetty lähes 2000 matkustajaa, mutta Thaimaassa on edelleen jumissa noin 1000 ihmistä, joiden olisi jo pitänyt palata Suomeen. Heidät saadaan kuljetettua Suomeen ensi viikon alkuun mennessä. Hassinen arvioi, että he ovat joutuneet odottamaan kotiin pääsyä keskimäärin 3-5 päivää.

Finnair arvioi menettäneensä poikkeusjärjestelyjen takia noin neljä miljoonaa euroa. Seurannaisvaikutusten arvioidaan vielä nostavan lopullisia kustannuksia.

Kustannuksia on kertynyt muun muassa ylimääräisistä kotiutuslennoista, Thaimaahan jumiutuneille matkailijoille tarjotuista hotelliöistä ja lisähenkilökunnan kutsumisesta töihin.

Tänään Finnair aloitti väliaikaiset reittilennot Thaimaan Phuketiin. Huomis illasta lähtien ne lennetään jälleen Bangkokiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.