Mainos

Reinin erottamispäätös huomenna valtioneuvostossa

Valtakunnansovittelija Jorma Reinin erottaminen on huomenna valtioneuvoston käsittelyssä. Työministeriö esittää, että Reini irtisanotaan virastaan. Päätös tulisi voimaan kolmen kuukauden kuluttua sen tiedoksiannosta.

Työministeriöstä kerrottiin, että irtisanomista käsittelevä lista menee valtioneuvostoon huomenna eli samana päivänä kun Reiniä vastaan nostettua syytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Reiniä syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

Reini on ollut pidätettynä virastaan joulukuun 5. päivästä lähtien. Päätöksen taustalla oli Reinin väkivaltainen käyttäytyminen kotonaan edellisenä yönä. Työministeri Liisa Jaakonsaari (sd.) ilmoitti lisäksi juuri ennen joulua, että työministeriö ryhtyy valmistelemaan irtisanomista.

Työministeriö viittaa irtisanomisesityksessään virkamieslain seitsemännen luvun 25. pykälään ja sen toiseen momenttiin. Siinä todetaan, että "viranomainen ei saa irtisanoa virkasuhdetta virkamiehestä johtuvasta syystä, ellei tämä syy ole erityisen painava".

Jaakonsaari on aiemmin korostanut, ettei Reini enää nauti sellaista luottamusta ja arvostusta, jota valtakunnansovittelijan viran hoitaminen edellyttää.

Valtakunnansovittelija on tasavallan presidentin nimittämä virkamies, mutta säädösten mukaan irtisanoja on valtioneuvosto, ellei presidentti halua pidättää itselleen ratkaisuvaltaa. Työministeriön mukaan presidentti ei ole käyttämässä tätä oikeuttaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.