Mainos

Reinfeldtin ministerit syyllistyneet lukuisiin rikkeisiin

Ruotsin uuden hallituksen ministerit ovat jääneet kiinni rikkeistä. Ruotsin kulttuuriministeri on jättänyt tv-lupamaksun maksamatta, kun taas kauppaministeri on puolestaan maksanut aikanaan pimeästi lastenhoitajilleen.

Ruotsin uuden porvarihallituksen alku on ollut tuskallinen. Fredrik Reinfeldtin ministerien menneisyydestä on löytynyt yhtä ja toista huomautettavaa. Tänään paljastui, että Ruotsin television korkein päällikkö, kulttuuriministeri Cecilia Stegö Chilo, ei ole maksanut tv-lupaansa 16 vuoteen.

Asiasta kertoi Dagens Nyheter -lehti aamulla, minkä jälkeen ministeri kiirehti lupamaan että hän maksaa kaikki lupamaksut takautuvasti. Laskutuksesta huolehtivat tahot ilmoittivat lähettävänsä ministerille oitis noin 22 000 kruunun karhumakirjeen.

Kulttuuriministeri sanoi lehdistöavustajansa välityksellä, että maksujen unohtaminen johtuu perheen muutoista ulkomailla. Dagens Nyheterin mukaan luvat olivat jääneet maksamatta sekä ennen muuttoa Ruotsista että paluumuuton jälkeen.

Illansuussa Stegö Chilo sanoi, ettei hän aio erota hallituksesta paljastuneiden rikkeiden takia.

Heti uuden hallituksen aloitettua työnsä Svenska Dagbladet -lehti kertoi sekä Stegö Chilon että kauppaministeri Maria Boreliuksen maksaneen aikanaan pimeästi lastenhoitajilleen. Molempien kohdalla kyse on vanhentuneista tapauksista, sillä rikos pimeän työvoiman käytöstä vanhenee 5 vuodessa.

Reinfeldt pettynyt

Pääministeri Reinfeldt sanoi olevansa hyvin pettynyt siitä, ettei kulttuuriministeri ollut kertonut jättäneensä maksamatta tv-lupiaan.

- Mutta olen valmis antamaan hänelle toisen mahdollisuuden, Reinfeldt sanoi.

Kulttuuriministerin aviomies ilmoitti perheen televisiosta viisi päivää ennen kuin ministeri aloitti tehtävässään, jossa hänen vastuullaan ovat Ruotsin televisioon liittyvät asiat.

- Jos hänellä on ollut televisio eikä hän ole maksanut, niin se on skandaali, sanoi Ruotsin radion toimitusjohtaja Lars Lindberg. Hän muistutti Ruotsin valtiopäivien säätäneen lain, jonka mukaan kotitalouksien on maksettava tv-lupansa.

Ruotsin television journalistiyhdistyksen puheenjohtaja Kenneth Sundin katsoo, että Cecilia Stegö Chilon pitäisi erota. -Tämä osoittaa, ettei hän suhtaudu vakavasti julkiseen palveluun, sanoi Sundin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.