Mainos

Reindeerspotting veti kävijöitä viikonloppuna

Kevättalven puhutuin kotimainen dokumenttielokuva löi viikonvaihteessa katsojaennätyksiä. Nuorista rovaniemeläisistä huumeiden käyttäjistä kertova Reindeerspotting sai ensi-iltaviikonloppunaan kotimaiselle dokumentille harvinaisen suuren katsojamäärän, lähes 6000 katsojaa. Se on kaikkien aikojen paras suomalaisen dokumentin avaustulos.

Joonas Neuvosen ohjaama ja käsikirjoittama Reindeerspotting oli myös kuluneen viikonlopun katsotuin kotimainen elokuva. Kaikkiaan se oli viikonvaihteen kolmanneksi katsotuin filmi Suomessa.

Rovaniemellä pelättiin järjestyshäiriöitä

Kuvauspaikkakunnallaan Rovaniemellä elokuva sai ensi-iltaa ennen aikaan kuhinaa paikallisessa nuorisossa. Sen säikäyttämänä Finnkino ei esitä elokuvaa tällä viikolla kaupungissa enää kello 18 jälkeen. Tällä pyritään ehkäisemään mahdolliset järjestyshäiriöt.

Finnkinon Rovaniemen elokuvateatteripäällikkö Risto Torala kertoo, että tilanteeseen johti lähinnä muutaman huumeiden käyttäjän vierailu teatterissa.

– Niin sanotut alan mielet kävivät ennakkoon pyörähtelemässä teatteritiloissa ja kyselemässä lippuja. He panivat henkilökunnan pelonsekaiseen jännitykseen, että minkähänlaista porukkaa sieltä tulee.

Myös paikallinen vartiointiliike epäili ennakkoon, että näytöksissä saattaa tulla jonkinlaisia häiriöitä. Niitä ei kuitenkaan ilmennyt.

– Kun ensi-ilta meni, huomattiin, että ei siellä niitä alan miehiä ollutkaan, vaan ihan normaaleja elokuvissa kävijöitä. Kaiken lisäksi porukka oli aika keski-ikäistä. He ehkä halusivat nähdä, mitä kaupungilla oikeasti tapahtuu. Se oli meille positiivinen yllätys.

Ensi viikonloppuna Reideerspottingia esitetään Rovaniemelläkin taas kahdessa näytöksessä. Toinen niistä on normaali iltanäytös.

Kuudessa teatterissa aloittaneen elokuvan jakelu laajenee loppuviikolla myös muualla Suomessa. Se saa ensi-esityksensä ainakin kymmenessä uudessa elokuvateatterissa.

Nuorilta kielletty nuorten elokuva

Reindeerspotting on herättänyt ennakkoon keskustelua ikärajastaan. Tuotantoyhtiö Bronson Club on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen Valtion elokuvatarkastamon ja elokuvalautakunnan päätöksestä pitää elokuvan ikäraja 18 ikävuodessa. KHO käsittelee asiaa kiireellisenä. Virallinen päätös valmistuu huhtikuun loppuun mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.