Mainos

Reiman paidasta ompelijalle 2 senttiä – näin yhtiö vastaa

Vaatetehtaiden työntekijöiden olot puhuttavat jälleen. Ensi viikolla tulee kuluneeksi vuosi tuhoisasta vaatetehtaan romahduksesta Bangladeshissa.

Maanantaina puolestaan Ylen MOT-ohjelma kertoi t-paitaesimerkin suomalaisen Reiman tuotteesta. Ylen laskelman mukaan bangladeshilainen tehdastyöntekijä saa yhdestä paidasta kaksi senttiä.

– Se on eittämättä vähän per yksi valmistettu kappale. Kokonaisuudessahan maksamme 2,5 euroa tehtaalle, joka jakautuu sitten niille, jotka ovat työhön osallistuneet, kertoo MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Reiman operatiivinen johtaja Juha Alitalo.

Alitalon mukaan yhtiöllä ei ole mitään asiallista keskustelua vastaan:

– Haluamme toimia avoimesti, ja alun perin lähdimmekin ulkoasiainministeriön projektin alaisuudessa hakemaan yhteistyökumppania Bangladeshista.

Ylen MOT-ohjelman jälkeen Reima ilmoitti eilen liittyvänsä Accord-sopimukseen. Ennen tätä suomalaisista yrityksistä vain Stockmann oli allekirjoittanut tämän palo- ja rakennusturvallisuussopimuksen.

– Myös Reima on päättänyt allekirjoittaa Accord-sopimuksen, huolimatta siitä, että tuotannon jatkamisesta Bangladeshissä ei ole vielä tehty päätöstä, yhtiö kertoi eilen Facebook-sivuillaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.