Mainos

Reilu kauppa taas uuteen ennätykseen

Reilun kaupan myynti on melkein kolminkertaistunut kahden viime vuoden aikana. Viime vuonna tuotteiden myynnistä kanavoitui kehitysmaihin yli 400 000 euroa.

Reilun kaupan tuotteiden suosio kasvoi edelleen viime vuonna. Tuotteita myytiin kaupan arvossa mitaten 71 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, ja tuotteiden kokonaismyynti nousi yli 22 miljoonaan euroon.

Reilun kaupan myynti on lähes kolminkertaistunut Suomessa kahden viime vuoden aikana. Viime vuonna eniten suosiotaan nosti sokeri, jota myytiin yli kolminkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna. Suosionsa yli kaksinkertaistivat myös ananas, mehu ja kahvi.

Reilun kaupan tuotteiden kokonaismäärä on Suomessa noin 200. Suosituimpia ovat banaani, kahvi ja ananas. Viime vuonna markkinoille tulivat myös reilun kaupan ruusut ja viini.

Reilun kaupan merkkijärjestelmä on luotu parantamaan kehitysmaiden viljelijöiden ja suurtilojen työntekijöiden asemaa kansainvälisessä kaupankäynnissä. Tuotteiden myynnistä kanavoitui viime vuonna Reilun kaupan lisää kehitysmaihin ainakin 425 000 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.