Mainos

Reilu kauppa löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin

Reilu kauppa jatkaa nopeaa kasvuaan. Tuotteiden myynti on on kasvanut viime vuosina keskimäärin 22 prosenttia joka vuosi.

Reilun kaupan kansainvälisen yhteistyöelimen FLO:n tavoitteena on pitää yllä samaa kasvutahtia myös tulevina vuosina.

- Reilua kauppaa tarvitaan aina vain enemmän, jotta mahdollisimman monella kehitysmaan viljelijällä olisi mahdollisuus parantaa perheensä ja yhteisönsä elämää Reilun kaupan avulla, FLO:n operatiivinen johtaja Tuulia Syvänen sanoo.

Nopeaa kasvua aiotaan ylläpitää luomalla kriteerejä yhä uusille tuotteille ja levittämällä Reilun kaupan tuotteiden myyntiä yhä uusiin maihin. Seuraavia uusia tuotteita ovat kosmetiikka ja kulta.

- Kosmetiikassa käytetään paljon pieniä määriä raaka-aineita, joita voidaan ottaa mukaan Reiluun kauppaan suhteellisen helposti. Kosmetiikan avulla saamme paljon uusia köyhiä viljelijöitä ja keräilijöitä esimerkiksi Ghanasta ja Burkina Fasosta mukaan Reilun kaupan piiriin, Syvänen perustelee.

Tänään alkaa valtakunnallinen Reilun kaupan viikko. Sen teemana on "Tee pieni muutos", ja tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään Reilun kaupan tuotteita yhä enemmän myös työpaikoilla ja muualla kodin ulkopuolella.

(MTV3)

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.