Mainos

Rehuraisio ei kommentoi salmonellasotkun hintaa

Rehuraisio pyytää asiakkailtaan anteeksi rehun välityksellä levitettyä salmonellaa. Yhtiö ei suostu julkisesti arvioimaan salmonellasotkun aiheuttamien taloudellisten vahinkojen suuruutta. Yhtiön kuitenkin lupaa, että kaikki vahinkoa kärsineet saavat korvauksen menettämistään tuotoista.

- Meidän asiakkaille ei ole olemassa taloudellista riskiä, koska me olemme suuri yhtiö ja kykenemme täyttämään tämän vastuun. Käytännössä vakuutusten kautta kaikki saavat korvauksen menettämästään tuotosta, Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Matti Rihko sanoo.

Yhtiön tehtaalla on omavalvontajärjestelmä ja tehtaalla otetaan oma-aloitteisesti vuosittain 1500 ympäristönäytettä. Sen kautta viime vuonna pysäytettiin seitsemän salmonellatartuntaa ennen kuin bakteeri pääsi tuotantoprosessiin asti. Valvontajärjestelmä kuitenkin petti, ja maaliskuun aikana Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on löytänyt salmonellaa kaikkiaan 28 munintatilalta ja kymmenestä sikalasta.

Tartunnan syyksi paljastui Rehuraision tehtaan yhden tuotantolinjan jäähdytysjärjestelmän korvausilma. Muut tuotantolinjat on tarkastettu, eikä samaa vikaa havaittu.

- Kyseiseltä linjalta on paljastunut rakenteellinen heikkous. Tämä tarkoittaa meidän kannaltamme sitä, että tehdään teknisiä muutoksia, joilla varmistetaan että korvausilma jatkossa ei voi olla saastunut, Rihko jatkaa.

Katso Anne Savolaisen raportti Raisiosta (Seitsemän uutiset 27.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.