Mainos

Rehtorit: Tulostavoitteet kuristavat yliopistoa

Yliopistojen rehtorit aikovat hylätä opetusministeriön oppilaitoksilleen esittämät ensi vuoden tulossopimukset, mikäli niiden toteuttamiseen ei löydy valtion budjetista suunniteltua enempää varoja.

Luento-opetusta

Rehtorit harkitsevat myös opetuksen karsimista ja uusien opiskelijoiden sisäänoton vähentämistä. Rehtorien neuvoston tänään julkistaman kannanoton mukaan tulostavoitteet lisäisivät taas yliopistojen velvoitteita samalla, kun perusvoimavarat suunnitellun budjettikehyksen mukaan niukentuisivat.

Rehtorit katsovat, että tämä vain syventäisi jo nyt kestämättömäksi luonnehdittua ahdinkoa ja johtaisi suorastaan kohtalokkaisiin seurauksiin. Budjettirahalla maksetaan käytännössä yliopistojen opetus ja perustutkimus.
-Kyse on investoinnista maamme tulevaisuuteen, jota ollaan nykyisellä politiikalla vaarantamassa, suomitaan kannanotossa.

Rehtorit vetoavatkin voimakkaasti eduskuntaan ja valtioneuvostoon, jotta opetusministeriön työryhmän laatimat esitykset tilanteen helpottamiseksi toteutettaisiin. Lisäksi rehtorit kehottavat hallitusta panostamaan lupaamassaan "tulevaisuuspaketissa" nimenomaan akateemiseen perusrahoitukseen ja perustutkimukseen. Rahoitusta pitäisi kannanoton mukaan kasvattaa nykyisestä vähintään viisi prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.