Mainos

Rehtorit: Koulukiusaajan erottaminen ei ole ratkaisu

Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja Rikka Lindroos ei näe oppilaiden erottamista ratkaisuksi koulukiusausongelmaan. 

Rehtoreiden liitto kaipaa niin lasten vanhemmilta kuin opettajiltakin vastuunottoa kiusaamisen kitkemiseksi kouluista.

Asia on noussut jälleen laajaan keskusteluun koulujen alkaessa.

Suomen Rehtorit ry:n puheenjohtaja Riikka Lindroos uskoo, että koulukiusaaminen on vähentynyt viime vuosina muun muassa Kiva koulu -hankeen ansiosta.

– Itselläni on sellainen kuva, että ehkä se on parempaan suuntaan menossa. Meillä on uudenlaisia tapoja kohdata näitä asioita ja olemme monella tapaa viisastuneet. Kiva koulu -kampanjan tavoitteena on ollut vähentää kiusaamista, ja omasta mielestäni se onkin vähentänyt sitä, Lindroos sanoo.

Kiusaaminen erilaista lukioissa

Moni MTV:n nettilukija on ehdottanut ongelman ratkaisemiseksi sitä, että kiusaaja erotettaisiin herkemmin koulusta. Lindroosin mielestä tämä ei ole toimiva idea. 

– Suomessa kaikkien peruskouluikäisten pitää käydä koulua. Tekijä poistettaisiin jonnekin, mutta se ei poistaisi ongelmaa siitä, miksi hän kiusaa. 

Koulukiusaamista pidetään erityisesti peruskoulun ongelmana, mutta myös esimerkiksi lukioissa kiusataan. Se on Lindroosin mukaan kuitenkin eriluonteista kuin peruskoulussa. 

– Ei vedetä lettejä, eikä kaadeta maahan. Se on vähän samantyyppistä kuin aikuisilla, ei niin näkyvää ja enemmän koulun ulkopuolella.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.