Mainos

Rehtorin saama huomautus kuohuttaa lukijoita: Törkeää!

Koulumatkat – kenen vastuulla ne ovat, ja saako koulu puuttua matkoilla tapahtuneisiin asioihin?

Sastamalassa sijaitsevan Sylvään koulun rehtori sai viikko sitten apulaisoikeuskanslerilta huomautuksen, kun koulun järjestyssäännöissä muun muassa puututtiin koululaisten tupakointiin koulumatkoilla.

Rehtori Jari Andersson ihmettelee päätöstä ja vaatii lakimuutosta. Hän huomauttaa, että nyt koulu ei voi puuttua esimerkiksi kiusaamiseen, joka tapahtuu koulumatkoilla.

Rehtorin toiminta on herättänyt keskusteluryöpyn Facebookissa.

Alkuiltaan mennessä kommentteja oli tullut reilut viisikymmentä. Useimmat puolustavat rehtorin toimia ja pitävät koulumatkoilla tapahtuviin asioihin puuttumista hyvänä.

"Todennäköisesti on käynyt niin, että rehtori on puuttunut toimintaan sanallisesti ojentamalla ja pelästynyt kiusaaja on mennyt kotiinsa itkemään. Kotona äiti ja isä ovat sinisilmäisesti uskoneet, että "Ei meidän pikku Kalle kenellekään pahaa tee" ja soppa on ollut valmis."

"Laki on väärässä. Vanhan sanonnankin mukaan lapsen kasvatukseen tarvitaan koko kylä. Nyt kun kyliä ei ole ja kun kerrankin joku välittää (rehtori) niin tilanne on todella nurinkurinen. Kiusaamiseen pitää puuttua"

"Nyt sitte rehtoriakin kiusataan :/"

"Törkeää! Kiusaamiseen pitää puuttua aina-oli lainvastaista tai ei"

"Mikko tönäsee Maken ojaan rehtorin silmien alla ja rehtorin on vain todettava "Sorry, emmä voi mitään tehdä kun laki kieltää." Sitten ihmetellään kun Mikko eikä Make isona kunnioita lakeja (eikä muita ihmisiä) vaan rötöstelevät minkä kerkeevät."

Muutama lain puolustajakin keskustelun lomasta löytyy:

"Virkamiehen ei saa holhota kansalaisia. Ja jos on virassa ei voi myöskään puuttua kansalaisena. Opettajakaan ei saa tulla oppilaan oven taakse ilman ilmoitusta. Tämähän on monessa asiassa hyvä asia, että ihmisillä on yksityisyys. Tottakai välillä se tuntuu hassultakin."

"Maa on kuulkaas lailla rakennettava. Ei se ole oikeuskanslerinkaan vika, jos laki on vanhentunut eikä osaa tarttua johonkin ongelmaan, ei myöskään päättäjien. Lain yli ei voi kävellä, vaikka se oisi huonokin, siinä heilahtaa häkki sellaiselle päättäjälle."

"Niin taitaa mennä että puuttua saa vain koulualueella."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.