Mainos

Rehtori Vilja Eerikasta: Koululla oli kova huoli – isä vaikutti asialliselta

Ala-asteen rehtorin mukaan koulun työntekijät olivat hyvin huolissaan helsinkiläistytöstä, joka sittemmin murhattiin kotonaan.

Helsingin käräjäoikeus on jatkanut murhatun tytön tapaukseen liittyvien virkarikossyytteiden käsittelyä vastaajien ja todistajien kuulemisella. Yhtätoista sosiaalityöntekijää, lääkäriä ja terveydenhoitajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta. He kiistävät syyllisyytensä.

Syyttäjä katsoo, että helsinkiläistytön kasvuolojen ja tilanteen selvittämistä laiminlyötiin eikä pahoinpitelyä tunnistettu.

Todistajana kuultu rehtori kertoi käräjillä, että koulun työntekijät tekivät havaintoja lapsen mustelmista sekä naarmuista, ja asian tiimoilta oltiin yhteydessä useamman kerran sekä vanhempiin että lastensuojeluun. Isä vaikutti keskusteluissa asialliselta ja huolestuneelta vanhemmalta ja selitti jälkiä sillä, että tyttö satuttaa itseään.

Rehtorin mukaan helsinkiläistytön mustelmat ja muut jäljet katosivat lapsen ollessa neljä kuukautta sijoitettuna. Jäljet palasivat pian sen jälkeen, kun tyttö oli kotiutettu maaliskuussa 2012.

Rehtori tapasi tytön viimeisen kerran vain muutama päivä ennen tämän kuolemaa. Opettaja oli nähnyt lapsen vatsassa mustelman, ja myös rehtori päätti jutella tytön kanssa.

Rehtorin mukaan tyttö oli iloinen puhuessaan muun muassa koulusta ja harrastuksista. Kun keskustelu kääntyi kotioloihin, isään ja äitipuoleen, lapsi sulkeutui ja painoi katseensa maahan. Rehtorin yritykset saada tyttö avautumaan eivät onnistuneet. Asiasta päätettiin tehdä lastensuojeluilmoitus.

Isä ja äitipuoli murhasivat 8-vuotiaan tytön äitienpäivänä 2012.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.