Mainos

Rehn varoittaa ongelmista Turkin EU-neuvotteluissa

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn toivoo, että Turkki täyttäisi sovitut velvoitteensa lokakuuhun mennessä. Rehn ei sulje pois mahdollisuutta, että neuvottelut Turkin kanssa katkaistaan, jos maa ei sitoudu sovittuihin ehtoihin.

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn varoittaa mahdollisista ongelmista Turkin jäsenyysneuvotteluissa Suomen alkavalla puheenjohtajuuskaudella.

- Olen realisti ja olen sen takia pyrkinyt varoittamaan mahdollisesta yhteentörmäyksestä neuvotteluissa, ellei Turkki pidä kiinni sitoumuksistaan Kyproksen suhteen ja saa vauhtia uudistuksiinsa, Rehn sanoo STT:n haastattelussa.

Turkki ei tällä hetkellä päästä Kyproksen laivoja satamiinsa, mikä hiertää neuvotteluja.

Rehnin mukaan Turkin on täytettävä sovitut velvoitteensa lokakuuhun mennessä, jolloin komissio arvioi maan tilannetta. EU voi jopa katkaista neuvottelut, mikäli edistys ei ole riittävää.

- Mahdollisuus on olemassa. Toivon että siihen ei jouduta turvautumaan, mutta meillä ei ole mitään syytä olla sitä käyttämättä jos perusteet ovat olemassa, Rehn sanoi.

Rehn luonnehtii Suomen puheenjohtajuutta "haastavaksi laajentumissavotaksi". Suomen on määrä paitsi ratkoa Turkin ja Kyproksen kiistaa, myös vetää laajempi periaatekeskustelu EU:n laajentumispolitiikasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.