Mainos

Rehn: Turkin nopeutettava uudistuksia

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn rohkaisee turkkilaisia uudistuksiin ja jäsenyysprosessiin. Rehn sanoi vierailunsa Turkissa olevan signaali siitä, että EU on vakavissaan ja sitoutunut jäsenyysneuvottelujen aloittamiseen ilman viivytyksiä.

EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn kehottaa Turkkia vauhdittamaan poliittisia uudistuksia ja ihmisoikeuslainsäädännön uudistamista. Ankarassa vieraileva Rehn korosti, että uusia lakeja on myös ryhdyttävä soveltamaan täydessä mittakaavassa nyt kun EU on päättänyt aloittaa neuvottelut Turkin jäsenyydestä.

- Olen tullut rohkaisemaan turkkilaisia suuntaamaan tästä lähtien kaiken energian uudistuksiin ja jäsenyysprosessiin, Rehn sanoi toimittajille tavattuaan Turkin ulkoministerin Abdullah Gülin.

Ihmisoikeuksien lisäksi Rehn mainitsi muun muassa naisten, uskonnollisten yhteisöjen sekä ammattiliittojen oikeudet.

Turkin EU-jäsenyysneuvottelut päästiin muodollisesti aloittamaan alkuviikosta EU:n sisäisen kädenväännön jälkeen. Turkin tavoitteena on täysjäsenyys unionissa.

Laajentumiskomissaari sanoi vierailunsa Turkissa olevan signaali siitä, että EU on vakavissaan ja sitoutunut jäsenyysneuvottelujen aloittamiseen ilman viivytyksiä.

- Olemme nyt aloittaneet uuden vaiheen EU:n ja Turkin suhteissa. Se tarkoittaa, että Turkkia tarkastellaan entistäkin tarkemmalla silmällä, erityisesti mitä tulee julkiseen mielipiteeseen sekä kansallisiin hallituksiin ja parlamentteihin, Rehn sanoi.

Ulkoministeri Gül puolestaan vakuutti, että hänen hallituksensa on valmis viemään uudistuksia läpi jäsenyyden saavuttamiseksi.

Rehnin vierailu Turkissa jatkuu perjantaina, jolloin hänen on määrä suunnata ulkoministeri Gülin kotiseudulle Kayserin kaupunkiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.