Mainos

Rehn tuohtui EU:n ulkoministerispekulaatioista

EU:n laajentumisesta vastaava komissaari Olli Rehn (kesk.) on tuohtunut EU:n ulkoministerin valintaa koskevista spekulaatioista.

EU saa presidentin ja ulkoministerin, jos Irlanti hyväksyy Lissabonin sopimuksen syksyllä.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ehdotti pestiin ulkoministeri Alexander Stubbia (kok.). Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) mukaan oikea valinta olisi Rehn.

Huomenta Suomessa vierailleen Rehnin mielestä Suomi on vapaa maa ja avointa keskustelua saa käydä. Hän ei kuitenkaan ymmärrä Häkämiehen argumentteja siitä, että komissaarista ei voisi tulla EU:n ulkoministeriä.

- Vielä viime vuoden puolella kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja europarlamentaarikko Ville Itälä perustelivat ehdokkuuttani tähän tehtävään sillä, että olen heidän mielestään hoitanut komissaarin tehtävät hyvin. Nyt tämä Häkämiehen argumentti menee päinvastaiseen suuntaan ja sitä en ole kuullut missään muualla kuin Suomessa. Se on kyllä kotimaisen sylttytehtaan tulosta.

Rehn kannattaa voimakkaasti pääministeri Vanhasen linjaa.

- Olisi hyvä, että asia nyt selkiintyisi kuten Vanhanen on todennut ja Suomesta lähtisi vain yhtä ja johdonmukaista viestiä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.