Mainos

Rehn torjuu 141-tuen ja perussopimuksen koplaamisen

MTK esittää, että Suomi torjuisi EU:n perussopimuksen, mikäli 141-maataloustuelle ei saada jatkoa.

EU-komissaari Olli Rehnin mukaan Suomen ei pidä kytkeä yhteen 141-neuvotteluja ja EU:n uutta perussopimusta.

Rehn muistuttaa, että näistä asioista päättävät täysin eri tahot. 141-sopimus kuuluu EU:n komissiolle, uusi perussopimus taas on jäsenmaiden asia.

Rehn paheksuu myös sitä, että Suomessa "pelimiehet" vetävät nyt mattoa neuvotteluja hyvin käyvän naisministerin, Sirkka-Liisa Anttilan alta.

141-maataloustuen ja EU:n uuden perussopimuksen liittämistä yhteen vaatii Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton johtokunta. Asialle näytettiin vihreää valoa johtokunnan kokouksessa.

MTK: Koplaamnen toisi lisää neuvotteluvoimaa

MTK pysyy tiukasti Brysseliin kesällä lähetetyn esityksen takana. Sen mukaan Suomella on jatkossakin oikeus maksaa kansallisia maataloustukia 141-artiklan mukaisesti.

MTK:n johto aikoo nyt ottaa käyttöön järeämmät aseet. Johtokunnan kokouksen henki oli se, ettei Suomen pidä hyväksyä EU:n perussopimusta ellei 141-tuelle saada jatkoa. Kanta on päinvastainen kuin pääministerillä, jonka mukaan Suomi ei liitä toisiinsa tuen jatkumista ja sopimuksen allekirjoittamista.

- Tällä hetkellä Suomella ei tietenkään neuvotteluvoimaan ole muuta isoa asiaa käyttää kuin tämä. Siinä mielessä keskustelun henki johtokunnassa oli se, että kaksi asiaa tulisi yhdistää. Tässä mielessä hankkia lisää neuvotteluvoimaa komissioon päin, sanoo MTK:n toiminnanjohtaja Pirkko Haikkala.

MTK tapaa kaikki eduskuntaryhmät vielä tällä viikolla vedotakseen maataloustuen jatkumiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.