Mainos

Rehn toivoo väliintuloa Palestiinalaiskriisiin

Lähi-Idän kriisi pahenee ilman ulkomaan väliintuloa, arvioi YK:n palestiinalaisavun tehokkuutta selvittänyt Elisabeth Rehn.

Elisabeth Rehn moittii kansainvälistä yhteisöä toimettomuudesta Palestiinan kriisissä. Rehn palasi juuri alueelta kymmenpäiväiseltä tarkkailumatkalta. Häntä ei edes laskettu Gazaan YK-mandaatista huolimatta. Rehnin mukaan konfliktin avaimet ovat nyt Lähi-Idän ulkopuolella. YK:n turvallisuusneuvostosta tai Yhdysvalloista ei hänen mukaansa ole apua, Euroopan Unionista kyllä.

-EU voisi tehdä jotakin suurena rahoittajana palestiinalaisalueille, ja tätä kautta voitaisiin saada osapuolet pakotettua neuvottelupöydän ääreen, sieltähän he ovat olleet poissa jo kauan, Rehn toteaa.

Pääministeri Ariel Sharonin mallina on tyhjentää Gazan siirtokunnat ja rauhoittaa alue sillä tavoin. Tänä aamuna hän vakuutteli presidentti Moshe Katzaville tuovansa hankkeen parlamentti Knessetin äänestettäväksi.

Rehn muistuttaa sunnitelman riskeistä. Rehnin mukaan tilanne voi ajautua toimien myötä jopa pahemmaksi.

Tällä välin väkivalta jatkuu. Ääriryhmä Hamas sai taas uudet marttyyrit, kun Israelin joukot surmasivat tulitaistelussa kaksi palestiinalais-sissiä. Räjähdevöillä varustautuneet terroristit olivat hyökkäämässä Kibbutsille aivan Gazan kupeessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.10.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.