Mainos

Rehn: Toimittajat käyvät eduskuntavaaleja

RKP:n presidenttiehdokas Elisabeth Rehn arvostelee toimittajien käyvän presidentinvaalien sijaan eduskuntavaaleja, sillä vaalikeskustelut ovat pitkälti keskittyneet muihin kuin presidentin toimivallassa oleviin kysymyksiin.

Rehn on ärtynyt myös siitä, että television vaalikeskusteluissa on erityisen tarkkaan kyselty gallupien kärjessä etenevien SDP:n Tarja Halosen ja keskustan Esko Ahon kantoja. Rehnin mukaan tämä on äänestäjien aliarviointia.

-Keskusteluista on jäänyt siksi vähän ihmeellinen maku, kuvasi Helsingissä kampanjoinut Rehn tänään.

Rehn kiitti MTV3:n tv-vaalikeskustelun eilen keskittyneen oleellisiin kysymyksiin Ylen torstai-illan keskustelua enemmän. Tosin hän valitti toimittajien eilenkin valikoineen kansalaisilta tulleiden parin tuhannen kysymyksen joukosta liikaa sellaisia, jotka eivät liittyneet presidentin tehtäviin.

Vaikka Rehn on halunnut puhua mm. turvallisuuspolitiikasta, ei hän halunnut ilman tarkempia tietoja ottaa kantaa puolustusministeriön uusiin suunnitelmiin tavoitella 5,5 miljardin tilausvaltuutta strategisen iskun torjuntajoukkojen kehittämiseen.

Hän muistutti Suomen turvallisuuden koostuvan joka tapauksessa paljon muustakin kuin sotilaallisesta ulottuvuudesta.

Rehn tapasi äänestäjiään ja kannattajiaan lauantaina puolilta päivin Kolmen sepän patsaalla Helsingin keskustassa. Paikalla pyöri tapaamisen alkaessa viitisenkymmentä ihmistä - monella jo valmiiksi Rehnin kannatusnappi rintapielessä.

Kilpa ohikulkijoiden huomiosta oli kova, sillä patsaan toisella puolella Ahon kannattajat jakoivat ruisleipiä. Yhteisesiintyminen sujui kuitenkin sopuisasti: Ahon kampanjatyöntekijä sai tuikattua Rehnin väkeen kuuluvan kassiin ruisleivän ja otti vastalahjaksi Rehnin rintanapin.

Rehn pyörii koko päivän pääkaupunkiseudulla. Kirkkonummelta alkanut päivä kiertyi Espoon kautta Helsinkiin, jossa Rehn käy iltapäivällä tapaamassa mm. häämessuväkeä Wanhassa Satamassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.