Mainos

Rehn: Talous kuriin monivuotisella ohjelmalla

Suomen julkisen talouden alijäämä ylittää tänä vuonna ensi kertaa EU:n kolmen prosentin rajan. EU:n talouskomissaari Olli Rehn vaatii, että alijäämä on saatava laskuun ensi vuonna.

Rehnin mukaan on tärkeää, että julkisen talouden tasapainottamiseksi tehdään useamman vuoden mittainen ohjelma, jolla kyetään pääsemään alijäämästä. Rehnistä ennakointi on oleellista:

- Suomen kannalta on tärkeää, että emme ajaudu sellaiseen tilanteeseen, missä oltiin 90-luvulla: markkinoiden armoilla ja selkä seinää vasten. On paljon parempi tehdä päätöksiä ennakoivasti ja pyrkiä jatkuvasti uudistumaan, Rehn vetoaa.

Erityisen huolissaan Rehn on väestön ikääntymisen mukanaan tuomista haasteista.

Pekkarinen: Ei eläkeiän nostolle

Opposition edustaja Eero Heinäluoma pelkää, että Suomessa on edessä hutera talvi, jos Yhdysvaltain talous ei lähde kasvuun.

- Suomessa kaikkein tärkeintä on se, että työnteon arvostus pitäisi palauttaa uudelleen arvoonsa. Täytyisi lähteä siitä, että kaikki ratkaisut mietitään siltä pohjalta, miten ne vaikuttavat työpaikkoihin, Heinäluoma kommentoi.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen lääke valtion talouden tasapainottamiseen on tuottavuuden parantaminen. Hän investoisi nyt koulutukseen, tutkimukseen ja yrittäjyyteen. Eläkeiän nostoa hän sen sijaan ei kannata.

- Työuria voidaan eniten pidentää alkupäästä, eli nopeutetaan työelämään kouluttautumista. Kaikkien pitää ottaa vastuu myös siitä, että pätkätyöt lyhenisivät työurilla, Pekkarinen sanoo.

Katso Meeri Ylä-Tuuhosen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.