Mainos

Rehn suomii Supoa

Professori Olli Rehn asettaa kyseenalaisiksi suojelupoliisin keräämät todisteet Alpo Rusia vastaan. Rehn kirjoittaa tänään ilmestyneessä Suomen Kuvalehdessä, että vaikka Supoa on pidetty Suomessa erehtymättömänä, ei julkisuudessa esitetty aineisto istu Rusin elämäntaipaleeseen.

-Suomen kansalaisena vetoan, että Rusille taataan oikeudenmukaiset puolustustaistelun edellytykset, Rehn kirjoittaa.

Rehnin mielestä on kohtuutonta, että esitutkinta ja sen myötä "julkinen tutkintovankeus" kestävät Rusin kohdalla niin pitkään. Supon päällikkö Seppo Nevala on arvioinut, että esitutkinta saadaan valmiiksi selvästi ennen joulua.

Lisäksi Rehn vaatii, että Rusille luovutetaan käyttöön sama aineisto, jonka perusteella häntä epäillään syylliseksi, ja että mahdollinen oikeudenkäynti on julkinen. Jos Rusiin kohdistetut epäilyt eivät johda tuomioon, on hänen kärsimänsä vahingot korvattava, Rehn katsoo. Rehn epäilee myös, että Supo on vuotanut tietoja epäilyistä julkisuuteen.

Rehn ilmoitti alkuviikolla, ettei aio asettua Helsingissä keskustan ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin, sillä hän aikoo keskittyä puolustamaan kollegaansa ja ystäväänsä Rusia.

Samassa lehdessä haastatellaan sisäministeri Ville Itälää, joka sanoo olevansa varma, ettei vuoto Rusiin kohdistuvista epäilyistä tullut Suposta. Hän haluaa kuitenkin pohtia, miten vastaavat vuodot voitaisiin estää tulevaisuudessa.

-On monia mahdollisuuksia, miten se on voinut vuotaa julkisuuteen. Olen kuitenkin varma, että suojelupoliisi ei ole kertonut tutkimuksistaan kenellekään, jolle sen ei kuuluisi kertoa niistä.

Itälä torjuu haastattelussa ajatukset, että Supolle olisi nimitettävä parlamentaarinen valvontaelin tai se olisi lakkautettava ja sulautettava keskusrikospolisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.