Mainos

Rehn: Markkinat eivät ymmärtäneet EKP:n päätöstä

Kotiseutupäivien avajaisissa Mikkelin torilla puhui tänään leppoisa talouskomissaari.

– Mikkelillä on yhtä monta paikkaa Euroopan keskuspankin neuvostossa kuin Saksalla, hyväntuulinen Olli Rehn vitsaili kotikonnuillaan.

Hän kertoi osallistuneensa eilen Euroopan keskuspankin EKP:n neuvoston kokoukseen toisen mikkeliläissyntyisen talousvaikuttajan, Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen kanssa. Rehnillä on talouskomissaarina oikeus osallistua neuvoston kokouksiin.

MTV3 Uutisten haastattelussa talouskomissaari Rehn puolusti EKP:n eilistä päätöstä.

– Markkinareaktiot ovat olleet aika kielteisiä tai epäileviä. Vaikuttaa siltä, että Euroopan keskuspankin eilistä hyvin tärkeää päätöstä ei ole ehkä ihan täysin ymmärretty oikein.

Euroopan keskuspankki määritteli eilen ne reunaehdot, joilla se halutessaan voi ryhtyä joukkolainaostoihin. EKP edellyttää, että tuettavat valtiot ovat ensin pyytäneet apua euroalueen kriisirahastoista ja täyttäneet niiden asettamat ehdot.

– On täysin perusteltua, että jäsenvaltioiden pitää sekä erikseen että yhdessä hoitaa oma leiviskänsä, minkä jälkeen kaikki eurooppalaiset instituutiot voivat tehdä oman osuutensa.

Enempää Rehn ei suostunut kommentoimaan Euroopan keskuspankin eilistä päätöstä, sillä hän haluaa kunnioittaa EKP:n itsenäisyyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.