Mainos

Rehn: Kreikan tilanne on selkiytymässä

Talouskomissaari Olli Rehnin mukaan Kreikan poliittinen tilanne on selkiytymässä. Rehn uskoo, että kreikkalaiset kykenevät nopealla aikataululla muodostamaan maahan laajapohjaisen kansallisen yhtenäisyyden hallituksen.

– Kreikka on menettänyt uskottavuuttaan eurooppalaisten kumppaniensa silmissä. Nyt on tärkeää palauttaa luottamus ja uskottavuus, ja se onnistuu oikeastaan ainoastaan muodostamalla tällainen laajapohjainen kansallisen yhtenäisyyden hallitus, Rehn sanoi suomalaistoimittajille Brysselissä.

Poliittisen tilanteen selkiytyminen on Rehnin mukaan välttämätön edellytys sille, että Kreikka saa seuraavan kuuden miljardin euron lainaeränsä ja että lokakuun eurohuippukokouksessa sovittu uusi tukiohjelma voidaan toteuttaa.

Italian tilanne on Rehnin mukaan vaikea ja huolestuttava. Rehn hoputtaa pääministeri Silvio Berlusconin hallitusta tekemään määrätietoisesti päätöksiä julkisen talouden tasapainottamiseksi ja talouskasvun vauhdittamiseksi.

Rehnin mukaan EU-komissio lähettää tällä viikolla Roomaan valtuuskunnan seuraamaan Italian hallituksen toimia taloutensa vakauttamiseksi.

(MTV3 - STT)

Katso Anne Sjöholmin raportti Ateenasta (Seitsemän uutiset 7.11.2011)

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä (Seitsemän uutiset 7.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.