Mainos

Rehn: Kokoomus voisi tukea suosituksella

RKP:n presidenttiehdokkaaksi asetettava Elisabeth Rehn pitää mahdollisena, että kokoomus voisi tukea häntä vaaleissa jonkinlaisella suosituksella. Rehn ilmaisi näkemyksensä kokoomuksen ehdokaskysymyksestä aamun Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa. Rehn ei halua neuvoa, mitä kokoomuksen pitäisi presidenttiasiassa tehdä.

-Olen ihan varma, että siellä on monia, jotka eivät voi esimerkiksi sulattaa minua ehdokkaana, Rehn sanoo. Rehnin mukaan hänen nimeämisensä kokoomuksen viralliseksi ehdokkaaksi olisi "vaikea prosessi".

-Tietenkin olen kovin kiitollinen ja nöyrän imarreltu siinä tapauksessa, Rehn toteaa. Rehn sanoo haastattelussa arvostavansa kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistön päätöstä jäädä pois presidenttikilvasta. Rehn pitää valtiomiesmäisenä tekona sitä, että Niinistö perusteli kieltäytymisensä avoimesti ja henkilökohtaisesti.

Kokoomus kaipaa omaa ehdokasta

Valtaosa kokoomuksen kansanedustajista ja piirijärjestöjen toiminnanjohtajista haluaa yhä presidenttiehdokkaan puolueen omasta piiristä.

MTV3:n eilen tekemän kyselyn perusteella tunnelma kokoomuksessa ovat sekava: oman ehdokkaan ensisijaisuudesta huolimatta suosituimmaksi nimeksi nousi RKP:n Elisabeth Rehn. Puolueen omista nimistä Helsingin kaupunginjohtajan Eva-Riitta Siitosen kannatus on nousussa.

Sauli Niinistön eilisen kieltäytymisen jälkeen kokoomus on tuuliajolla, mutta silti oma ehdokas on yhä suosituin vaihtoehto. Tavoitimme kokoomuksen 46 kansanedustajasta 40. Heistä 27 haluaa yhä puolueelle oman ehdokkaan, kymmenen ei ja kolme ei osaa sanoa kantaansa.

Kuudentoista kokoomuspiirin toiminnanjohtajasta oman ehdokkaan asettaisi kahdeksan, kuusi ei osaa sanoa kantaansa ja kaksi heittäisi pyyhkeen kehään.

Nimien osalta kyselyn tulos on yhtä ristiriitainen kuin kokoomuksen kenttäkin. Omaa ehdokasta vaaditaan, mutta siitä huolimatta RKP:n Elisabeth Rehn on suosituin.

Omista saa eniten kannatusta Olli-Pekka Heinonen, joka kuitenkin sanoi eilen niin pontevasti ei, että katseet kääntyvät nyt Helsingin kaupunginjohtajaan Eva-Riitta Siitoseen. Pertti Salolaista ei esittänyt kukaan, ja tänään hän kieltäytyikin.

Eduskuntaryhmässä Siitonen on nostettu uutena nimenä esille. Käytäväkeskustelun perusteella kokoomusjuna tuntuu silti kulkevan väistämättä Elisabeth Rehnin ehdokkuuden taakse. Ehdokasmetsästys siis jatkuu. Aikaa puoluekokoukseen on reilut viisi viikkoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.