Mainos

Rehn: Irlantia koskevat tukipäätökset välttämättömiä

EU:n talouskomissaari Olli Rehn toteaa MTV:n uutisille, että Irlantia koskevat tukipäätökset ovat välttämättömiä talouden vakauden ja sitä kautta kasvun ja työllisyyden edellytysten vahvistamiseksi Euroopassa.

- Luotan siihen, että tämä seikka nähdään ja painotetaan kasvun ja työllisyyden merkitystä. On myönteistä, että myös Britannia ja Ruotsi ovat valmiita osallistumaan tähän ohjelmaan ja näihin talkoisiin, joissa pyritään Euroopan rahoitusvakaus säilyttämään, toteaa Rehn.

Rehn toteaa, että Irlanti on jo itse tehnyt erittäin vaativia päätöksiä parin vuoden aikana oman julkisen taloutensa tasapainottamiseksi.

- Nyt on hyvin tärkeää, että myös pankkisektorin saneeraus saadaan vietyä loppuun ja osa tästä ohjelmasta tulee kohdentumaan tähän tarkoitukseen.

Irlannille annettavaa talousapua koskevia päätöksiä on odotettavissa lähipäivien aikana.

- Meillä on Dublinissa kymmeniä ihmisiä sekä EU:n että IMF:n pääkonttoreilta. He ovat siellä jo useiden päivien ajan valmistelleet tätä tulevaa ohjelmaa. Nyt työ tiivistyy ja ohjelma on tarkoitus saada valmiiksi marraskuun loppuun mennessä niin, että se on siihen mennessä neuvoteltu komission, Euroopan keskuspankin, Kansainvälisen valuuttarahaston sekä Irlannin hallituksen kesken. Sen jälkeen teemme esityksen valtionvarainministerien neuvostolle ja on sitten neuvoston asia tehdä päätöksiä mahdollisesta rahoitustuesta Irlannille, toteaa Rehn.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.