Mainos

Rehn haluaa tehokkaampaa aluepolitiikkaa

Keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn peräänkuuluttaa tehokkaampaa aluepolitiikkaa kriisiytyneiden alueiden auttamiseksi.

Suomen kansallisen aluepolitiikan alasajo on johtanut siihen, että maa on toipunut lamasta hyvin epätasaisesti, arvostelee keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn. -Itä- ja Pohjois-Suomi, mutta myös monet muut alueet jäivät korkean rakenteellisen työttömyyden loukkuun - ja ovat yhä siellä, kun EU-jäsenyyttä on takana seitsemän vuotta, Rehn sanoi.

Rehn sanoi tänään Sodankylässä, että Suomi lähestyy EU-maiden alhaisinta tasoa, mitä tulee yritystoiminnan alueelliseen kehittämiseen käytettäviin varoihin. Hän kehotti hallitusta elvyttämään kansallisen aluepolitiikan kriisiytyneiden alueiden auttamiseksi.

Suomi on Rehnin mukaan rikkonut EU:n alue- ja rakennepolitiikan keskeistä täydentävyyden periaatetta vastaan, kun kansallisia aluekehitysvaroja leikattiin voimakkaasti. EU:n periaate on, että unionin aluetuen tulee täydentää kansallista rahoitusta. -EU:n ohjelmilla ei voi olla tavoiteltua vaikutusta, jos niiden varat käytetään Kreikan tapaan budjetin aukkojen paikkaamiseen. Tällaista Kreikan mallia ei Suomesta odottaisi löytävänsä, Rehn arvosteli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.