Mainos

Rehn: Bosnian operaation virheet vältettävä Kosovossa

YK:n Bosnian operaation väistyvä johtaja Elisabeth Rehn varoitti tämänpäiväisessä jäähyväishaastattelussaan kansainvälistä yhteisöä toistamasta Kosovossa niitä virheitä, jotka tehtiin Bosniassa. Rehnin mukaan poliisivoimien ja oikeuslaitoksen uudistaminen Bosniassa on edelleen kesken.

-Oikeuslaitos on tällä hetkellä tämän maan heikkous ja sairaus. Tuomarit pelkäävät, syyttäjät pelkäävät ja todistajat pelkäävät, Rehn sanoi ja jatkoi, että vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä korjata tilannetta.
-Toivon, että Kosovossa oikeuslaitoksen ja poliisin uudistamiseen suhtaudutaan alusta lähtien vakavasti, hän jatkoi.

Vaikka Bosnian vuonna 1995 loppuneen sodan rauhansopimuksen toteuttaminen onkin edennyt, maalla on Rehnin mukaan vielä pitkä matka kuljettavanaan "ennen kuin sodan repimän maan rauhasta tulee itse itsensä ylläpitävä". Rehn kumosi samalla huhut, joiden mukaan Bosnian operaatiota lyhennettäisiin Kosovon tilanteen takia. Rehnin mukaan YK jatkaa Bosnian operaatiota ensi vuoden kesäkuuhun saakka.

Rehnin seuraajaksi Bosnian operaatioon johtoon tulee amerikkalainen Jacques Klein, joka on tähän saakka toiminut operaation varajohtajana. Rehn ei haastattelussa halunnut kommentoida mahdollista tulevaa presidenttiehdokkuuttaan.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.