Mainos

Regina Baltica matkalla Turkuun telakalle

Regina Baltica-alus kärsi pohjakosketuksessa vahinkoja, jotka eivät kuitenkaan estä aluksen matkaamista omin voimin.

Karille ajanut Tallinkin matkustajalautta Regina Baltica ajaa omin konein Turun telakalle.

Tallinkin mukaan alus on lähtenyt Kapellskärin satamasta kohti Turkua. Alus sai haverissa vahinkoja, jotka korjataan Turun telakalla.

Regina Baltica ajoi myöhään eilen karille Tukholman saaristossa lähellä Kapellskäriä. Aluksessa oli onnettomuushetkellä noin 540 ihmistä, joista 373 oli matkustajia. Kenenkään matkustajan ei tiedetä loukkaantuneen onnettomuudessa.

Alus onnistuttiin irrottamaan karilta aamuyöllä. Irrotuksen jälkeen Regina Baltica suuntasi matkansa kohti Kapellskäriä. Matkustajille ilmoitettiin, että he saavat jatkaa matkaansa Kapellskäristä Tallinnaan Tallinkin toisella aluksella. Heille järjestettiin yösija Kapellskärissä tai kuljetus takaisin Tukholmaan.

Syynä tekninen vika

Tallinkin Suomen-toimitusjohtaja Håkan Nordström kertoi aamuyöllä, että karilleajo johtui ilmeisesti teknisestä viasta. Pohjakosketus ei ollut vaarallinen. Lautalta tulleiden tietojen mukaan alukseen ei ollut päässyt vettä.

Tallink pohti aiemmin yöllä, pidetäänkö matkustajat lautalla yön yli vai siirretäänkö heidät maihin. Päätöksen laivan siirtämisestä Kapellskäriin tekivät luotsi ja Merenkulkulaitos tutkimustensa pohjalta. Kapellskäristä oli aamuyöllä lähdössä yhtiön toinen laiva, Vana Tallink, kohti Tallinnaa.

Regina Baltica-lautta kulkee reittiä Tukholma-Tallinna.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.