Red Bullin F1-pomolta rääväsuinen paljastus Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin tilanteesta

Red Bullin F1-ohjelman neuvonantajana ja muun muassa Red Bullin sekä AlphaTaurin kuljettajavalinnoista päättävä Helmut Marko on tullut tutuksi tahona, joka laukoo räväköitä kommentteja. Sama meno jatkui F1-kauden avauskilpailun jälkeen.

Marko päätti murjaista oman näkökantansa tilanteesta, jossa Red Bullin Max Verstappen ohitti kisan kärjessä olleen Mercedeksen Lewis Hamiltonin.

Verstappen käväisi tilanteessa radan ulkopuolella. Tämän jälkeen F1:n tuomaristo kertoi Red Bullille, että Verstappenin pitää päästää Hamilton edelle.

Verstappen itse ei päätöstä sulattanut. Hän kyseenalaisti Red Bullin kertoman, sillä hollantilainen olisi halunnut jatkaa ajamista ja ottaa vastaan potentiaalisen viiden sekunnin aikarangaistuksen.

Red Bullin neuvonantajalla Helmut Markolla oli tapaukseen hyvinkin omanlainen, mutta samalla paljastava kulma.

– Hän (Verstappen) ei ollut edes palannut radalle, kun meille jo kerrottiin, että meidän pitää päästää Hamilton takaisin edelle, Marko murjaisi ServusTV:lle, muun muassa GP Blogin mukaan.

– En tiedä mitä olisi käynyt, jos emme olisi suostuneet tuohon. Max ainakin vetosi urheilulliseen ratkaisuun, Marko jatkoi.

Marko epäilee, että Hamilton olisi nostanut jalan kaasulta siinä vaiheessa, kun Verstappen alkoi lähestyä häntä. Tällä Hamilton pyrki säästämään renkaitaan kisan loppuvaiheita varten.

– Vaikutti jo siltä, että Lewisin renkaat olisivat loppu. Ja koska Max keräsi likaa päästäessään Lewisin hänelle, hän ei voinut enää hyökätä, Marko jatkoi voittoratkaisusta.

Lue myös:

    Uusimmat