Mainos

Rebecca-vauva kuoli leikkauksen jälkeen

Pieni tyttövauva menehtyi 12 tuntia vaativan leikkauksen jälkeen Dominikaanisessa tasavallassa. Lääkärit poistivat leikkauksessa Rebecca-vauvalta toisen, kehittymättömän pään.

Rebecca-vauva kuoli tänään 12 tuntia sen jälkeen, kun kansainvälinen lääkäriryhmä oli poistanut häneltä toisen, kehittymättömän pään useita tunteja kestäneessä leikkauksessa. Asiasta ilmoitti Santiago Hazim, joka johtaa yksityistä sairaalaa, jossa leikkaus tehtiin.

Aiemmin tänään kerrottiin, että lääkäriryhmä oli onnistunut poistamaan toisen pään ainutlaatuisessa leikkauksessa, joka tehtiin Dominikaanisen tasavallan pääkaupungissa Santo Domingossa.

- Toinen pää on poistettu - operaatio oli menestys. Vauvan elintoiminnot pysyivät vakaina koko ajan, kirurgi Santiago Hazim kertoi toimittajille 13-tuntisen operaation jälkeen aamulla.

Joulukuussa syntyneellä vauvalla oli päälakeen kiinnittynyt, muutoin kehittymättä jääneen kaksossikiön pää. Lääketieteen historia tuntee vain kahdeksan vastaavaa cranio pagus parasicus -tapausta. Yksikään kaksipäinen vauva ei ole tiettävästi jäänyt eloon eikä vastaavaa leikkausta ole tehty koskaan aiemmin.

18-henkistä leikkausryhmää johti amerikkalaislääkäri Jorge Lazareff, jonka kirurgiryhmä teki vuonna 2002 onnistuneen irrotusleikkauksen Guatemalassa syntyneille siamilaiskaksosille.

Noin 100 000 dollaria maksaneen operaation kustansi kansainvälinen Cure International -hyväntekeväisyysjärjestö.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.