Realin kannattajat riehuivat Madridissa

Espanjalaisten jalkapallojuhlinta sai väkivaltaisia piirteitä Madridin keskustassa varhain torstaina. Mellakkapoliisin ja jalkapallofanien yhteenotoissa loukkaantui useita kymmeniä, mahdollisesti lähes 200 ihmistä.

Loukkaantuneiden joukossa oli useita poliiseja, joista kahden vammojen kerrottiin olevan vakavia. Jalkapallofanit heittelivät poliisia kivillä ja pulloilla, poliisi puolestaan vastasi kumiluodeilla ja kyynelkaasulla. Keskustassa sijaitsevalle historialliselle Cibelesin lähteelle oli kokoontunut ainakin puoli miljoonaa jalkapallofania. Mellakointia rauhoittamassa oli ainakin 500 mellakkapoliisia.

Juhlinta oli seurausta Real Madridin voitosta Euroopan mestareiden liigan loppuottelussa. Espanjalaiset löivät italialaisen Juventuksen maalein 1-0. Voitto oli Real Madridin ensimmäinen 32 vuoteen. Real Madiridin kannattajat on tunnettuja väkivaltaisuudestaan. Kiihkomielisten fanien äärioikeistolaiseen ydinjoukkoon kuuluu poliisin mukaan myös skinheadeja, jotka ovat useasti aiemminkin ottaneet yhteen poliisin ja toisten joukkueiden kannattajien kanssa.
(STT-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat