Mainos

Reach-U Solutions konkurssiin

Reach-U Solutions Oyj:n neuvottelut hankkia tarvittava rahoitus toiminnan jatkamiselle ovat päättyneet tuloksettomina.

Reach-U Solutions Oyj:n hallitus on tänään päättänyt luovuttaa yhtiön omaisuuden konkurssiin. Kaupankäynti yhtiön osakkeilla keskeyttiin tänään Helsingin Pörssissä kello 9.29 yhtiön pyynnöstä.

Reach-U Solutions oli Reach-U Holding Oyj:n osakkuusyhtiö joka omisti siitä 42,8 prosenttia. Reach-U Holding oli omistajayhtiö, ja liiketoiminta oli Reach-U Solutionsissa. Reach-U Holdinginissa ei ole ollut muita varoja tai velkoja kuin Reach-U Solutionsin osakkeet ja vastaava määrä omaa pääomaa.

Muun muassa langattomia paikannuspalvelimia tekevä Reach-U Solutionsin suurimmat velkojat ovat yhtiöön vaihtovelkakirjasijoituksia tehneet tahot: Done Solutions Oyj (3,4 miljoonaa euroa), Conventum Oyj (1,6 miljoonaa euroa) ja englantilainen NewMedia Spark Plc (0,5 miljoonaa euroa).

Helsingin Pörssin prelistalla noteerattavan Reach-U Holdingin hallitus selvittää rahoitusvaihtoehtoja Reach-U Holdingin liiketoiminnan jatkamiselle. Reach-U Holding arvioi, että se voi tiedottaa suunnitelmistaan viimeistään huomenna, tiistaina 12. helmikuuta 2002.

Conventumin sijoutukset yli 7 miljoonaa euroa

Conventum Oyj:n sijoitukset Reach-U Solutions Oyj:n osakkeisiin ovat 5,8 miljoonaa euroa sekä pääosin vaihtovelkakirjalainaan 1,6 miljoonaa euroa. Sijoitukset ja saatavat on alaskirjattu Conventumin vuoden 2001 tilinpäätöksessä, Conventum kertoo.

Done Solutions Oyj kirjaa vaihtovelkakirjalainat Reach-U:lta kokonaisuudessaan satunnaisiin kuluihin tilinpäätöksessään 31.12.2001. Vaihtovelkakirjalainojen poiskirjauksen vaikutus jakautuneen Digital Open Network Environment Oyj Donen taseasemaan lopputilityksen 30.9.2001 luvuilla mitattuna on seuraava: Oma pääoma per osake laskee 0,68 eurosta noin 0,55 euroon. Omavaraisuusaste laskee 46,3 %:sta noin 41 %:iin. Nettovelkaantumisaste nousee 12,3 %:sta noin 15 %:iin.

Muita oleellisia vaikutuksia poiskirjaamisella ei ole Done Solutions Oyj:n taseasemaan ja kassavirtaan, yhtiö kertoo.

Reach-U:n konkurssilla ei ole myöskään mitään merkittävää kassavaikutusta Done Solutions Oyj:ssa. Done Solutions - konsernilla on Reach-U Solutions Oyj:ltä vaihtovelkakirjalainasaatavaa 3,2 miljoonaa euroa, myyntisaamisia 0,2 meur ja osakeomistusta Reach-U:ssa 0,1 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.