Mainos

Reaalikokeen uudistuksesta ei vieläkään sopua

Kiista ylioppilastutkinnon reaalikokeen uudistuksesta jatkuu. Asia jäi jälleen kerran pöydälle valtioneuvoston istunnossa keskiviikkona, tällä kertaa pääministeri Paavo Lipposen (sd.) pyynnöstä. Asia yritetään saada ratkaistua ensi viikolla.

Opetusministeri Maija Rask (sd.) on ehdottanut ylioppilastutkintoasetuksen muuttamista siten, että kullekin reaaliaineelle tulisi erillinen koe. Yksissä kirjoituksissa voitaisiin kirjoittaa kaksi ainetta. Yhteensä kolmella kirjoituskerralla voitaisiin suorittaa arvosana yhteensä kuudessa aineessa.

Kokoomus ja RKP ovat puolestaan vaatineet, että erilliskokeiden ohella voitaisiin kirjoittaa myös yleisreaali. Myös muun muassa reaaliaineiden opettajat ja Kuntaliitto ovat olleet ainereaalimallia vastaan, kun taas Suomen Rehtorit, Lukiolaisten liitto ja ylioppilastutkintolautakunta ovat olleet vankasti sen kannalla. Oikeuskansleri Paavo Nikula totesi viime viikolla, että asetuksen muutos voidaan tehdä myöhemminkin, koska nyt kaikki vaihtoehdot ovat selvillä. Nikulan mukaan olisi kuitenkin tärkeää, että asia olisi syksyllä lukionsa aloittavien tiedossa riittävän aikaisin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.