Mainos

RAY: Tuottojen siirto valtion budjettiin on kauneusvirhe

RAY:n toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski kritisoi hallituksen viime keväistä päätöstä siirtää RAY:n tuottoja valtion budjettiin.

MTV3:n Torstaikabinetissa vierailleen Nummikosken mukaan olisi järkevämpää, että kaikki tuotot ohjattaisiin RAY:n kautta suoraan järjestöjen tukemiseen. Nummikosken mukaan nettipelaaminen lisääntynyt merkittävästi.

– Meillä nettipelaamisen arvo oli viime vuonna 30 miljoonaa euroa ja pelikate kaikkinensa 740 miljoonaa euroa. Kasvuluku on vuodesta toiseen 70 prosenttia, ja se kertoo pelaamisen suunnasta, Nummikoski sanoo.

Ulkomaiset nettipelit haukkaavat ison palan suomalaisten rahapelaamisesta.

– Suomalaiset pelaavat ulkomaisilla sivustoilla jonkun arvion mukaan 100-200 miljoonalla eurolla. Me toivoisimme, että kansalaiset pelaisivat kotimaisilla sivustoilla luonnollisesti.

Pääministeri Jyrki Kataisen valtiosihteerin paikalta huhtikuussa RAY:hyn siirtynyt Nummikoski kritisoi hallituksen viime keväistä päätöstä siirtää RAY:n tuottoja 30 miljoonaa euroa valtion budjettiin.

– Tietyllä tavalla se on kauneusvirhe, että joku käväsee ottamassa välistä tällaisen budjettirahoitteiseen maailmaan rahaa. Järjestelmän kannalta olisi fiksumpaa, että rahat säilyisivät järjestelmässä ja meillä sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tukemisessa.

(MTV3)

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 1.11.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.