Mainos

RAY tukee 18 vuoden ikärajaa rahapelaamiselle

Raha-automaattiyhdistys pitää rahapelejä aikuisten huvina, jonka varhainen aloittaminen lisää myöhempien ongelmien todennäköisyyttä.

Raha-automaattiyhdistys tukee ehdotusta 18 vuoden lakisääteisestä ikärajasta rahapelaamiselle. RAY on vahvistanut MTV:n uutisille, että se aikoo esittää peliautomaattien ikärajan nostamista vuonna 2011.

RAY lähtee siitä, että rahapelit ovat aikuisten huvia. Monet tutkimukset viittaavat siihen, että varhainen rahapelaamisen aloittaminen lisää myöhempien rahapeliongelmien todennäköisyyttä.

Asiaa ovat aikaisemmin ajaneet tarmokkaasti sosiaali- ja terveysministeriö sekä useat lastensuojelujärjestöt.

RAY:n yksinoikeusalueeseen kuuluvat pelit antavat usein pieniä voittoja, jotka voi välittömästi pelata uudelleen. Tällaisiin nopeatempoisiin peleihin liittyy ongelmapelaamisen riski, minkä vuoksi raha-automaattipelaamisen ja kasinopelien rajoittaminen yksinoikeudella on erityisen perusteltua.

Raha-automaattien pelaaminen on Suomen suosituin rahapelimuoto. Se tuottaa terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen yli 400 miljoonaa euroa vuodessa. RAY haluaa säilyttää mahdollisuuden tukea jatkossakin vahvasti yleishyödyllisten yhdistysten toimintaa.

RAY:n tuottoa ei kuitenkaan tavoitella peliongelmien kasvun kustannuksella. Tästä johtuen RAY pitää oikeana, että rahapelaamiselle asetetaan lakisääteinen 18 vuoden ikäraja.

Ikärajan korottaminen tekee ikärajan valvonnan aikaisempaakin haasteellisemmaksi. Selviytyäkseen ikärajavalvonnan haasteesta RAY selvittää parhaillaan minkälaisia teknisiä ja muita ratkaisuja ikärajavalvonnan nykyistä tiukempaan toteuttamiseen voitaisiin ottaa käyttöön.

Ikärajan nostaminen ja valvontatoimenpiteiden tiukentaminen tulevat pienentämään yleishyödyllisiin tarkoituksiin käytettävää RAY:n liikevoittoa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.