Mainos

RAY supistaa varakkaiden tukea

Raha-automaattiyhdistyksen uuden linjan mukaan ensi vuonna varakkaiden järjestöjen saamat summat pienenevät.

Hallitus ehdottaa jaettavaksi ensi vuonna 2,1 miljardia markkaa avustuksia. Jaettavana on 8,8 prosenttia enemmän kuin viimeksi, mutta moni järjestö saa silti vähemmän kuin tänä vuonna, sillä RAY:n uuden linjan mukaan avustuksia myönnettäessä kiinnitetään huomiota hakijan omiin varoihin ja hankkeisiin.

Ehdotuksen mukaan tunnettuja häviäjiä ovat mm. Suomen Punainen Risti (SPR) ja Pelastakaa lapset. SPR sai täksi vuodeksi 18 728 000 markkaa. Ensi vuodeksi sille on luvassa 16 916 000 markkaa. Pelastakaa lapset ry sai viime jaossa 13 040 000 markkaa. Vuodeksi 2001 sille on varattu 11 009 000 markkaa.

Suomen MS-liiton tilanne on päinvastainen. Se sai täksi vuodeksi 11 260 000 markkaa. Ensi vuonna sitä odottaa 14 765 000 markan avustus. Kaikkiaan avustusta saa 1067 sosiaali- ja terveysalan järjestöä, joiden yhteinen potti on reilut 1,5 miljardia markkaa. Sotainvalidien sairaskodit ja veteraanien kuntoutus saavat 546 miljoonaa markkaa.

Toimialoittain tarkasteltuna nuorisokasvatuksen kehittämisen saama tuki supistuu pari miljoonaa markkaa. Suuronnettomuuteen varautumisen saama tuki supistuu reilun seitsemän miljoonan markan verran. Vanhustenhuollon tukeen on varattu ensi vuodeksi suunnilleen sama summa kuin täksikin: reilut 286 miljoonaa markkaa.

Raha-automaattiyhdistyksen hallituksen ehdotus tarvitsee vielä valtioneuvoston siunauksen. Se on luvassa ensi helmikuun alussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.