RAY:n nettipelit eivät löydä pelaajia

Julkaistu 06.07.2011 02:13(Päivitetty 09.07.2011 12:02)

Raha-automaattiyhdistyksen suomalaisille tarjoamat rahapelit netissä eivät ole keränneet käyttäjiä odotetulla vauhdilla.

RAY:n marraskuussa avattuun palveluun on tullut viimeisen puolen vuoden aikana ainoastaan noin 40000 uutta rekisteröitynyttä pelaajaa. Heti palvelun avaamisen jälkeen ensimmäisen kuukauden aikana pelaajia tuli noin 60 000.

RAY:n jakelujohtaja Timo Kiiskinen myöntää, että pelaajamäärät ovat kasvaneet yllättävän hitaasti.

- Tunnettavuuden rakentamisessa ei selkeästi ole menty sen mukaan kuin ajateltiin.

Rahapelien aloittaminen netissä viime vuoden lopulla oli RAY:lle miljoonaprojekti ja panostuksena merkittävä.

Etenkin nettipokerin avaamista pelkästään suomalaisille vatvottiin pitkään sen jälkeen, kun Ruotsissa avattiin nopeasti suureen suosioon noussut kansallinen Svenska Spelin pokeripalvelu.

Pokerisivustojen kävijämääriä mittaavan Pokerscout-sivuston mukaan Svenska Spelin pelaajamäärät ovat RAY:n pokeriin verrattuna kuusinkertaisia.

RAY:n tuotot muualta kuin pokerista

17 vuotta ammatikseen pokeria pelanneen ja pokerista kirjoja kirjoittaneen Aki Pyysingin mukaan kansallinen pokeri tulikin Suomeen aivan liian myöhään, sillä pokerin suosio yleisesti Suomessa on romahtanut. Pyysingin mukaan niin sanottu pokeribuumi on nyt ohi.

- Ammattipelaajien määrä on puolittunut viimeisten 2–3 vuoden aikana, Pyysing sanoo.

Hän listaa RAY:n nettipokerin vähäisen suosion syyksi myös sen, että suomalaiset ovat liian hyviä pelaamaan, eivätkä he halua pelata toisiaan vastaan.

RAY:n arvion mukaan Suomessa oli vielä jokin aika sitten jopa 300 000 nettipokerin pelaajaa, jotka liikuttelevat rahaa yhteensä noin 50 miljoonan euron edestä vuosittain, pääasiassa ulkomaisilla pokerisivustoilla.

RAY:n nettipokerin avulla on pyritty saamaan osa tästä kakusta myös Suomeen.

Kesäkuussa RAY:n sivustolla kävi 12 000 eri pokerinpelaajaa, kun rekisteröityneitä pelaajia on yhteensä 100 000.

Pokeria selvästi tuottavampia pelejä RAY:lle ovatkin muut netissä tarjottavat pelit, kuten ruletti ja hedelmäpelit. Jakelujohtaja Kiiskisen mukaan reilusti yli puolet nettipelien voitoista tulee muista peleistä kuin pokerista. RAY:n kaikki voitot käytetään muun muassa sosiaali- ja terveysjärjestöjen toimintaan.

(MTV3 - STT)

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa