Mainos

RAY:ltä ei lisäavustuksia pelastushelikoptereille

Raha-automaattiyhdistys ei puolla lääkäri- ja pelastushelikoptereiden lisärahoitusta ja lääkäripäivystyksen palauttamista. RAY:n johtokunta antoi asiasta kielteisen lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle.

Päätös koskee viiden lääkäri- ja pelastushelikopteritoimintaa harjoittavan yhdistyksen hakemusta avustusten korottamisesta ja käyttötarkoituksen muuttamisesta. RAY ei puolla avustusten korottamista ja lääkäripäivystyksen palauttamista, koska käytettävissä ollut 308 miljoonan euron määräraha on jaettu kokonaan valtion talousarvion mukaisesti eikä uutta jakovaraa ole.

Valtioneuvoston päätöksellä RAY:n avustusvaroja voidaan käyttää pelkästään lentotoimintaan. RAY:n johtokunta huomauttaa tiedotteessaan myös, että lääkäri- ja pelastushelikopteritoimintaa harjoittavat yhdistykset ovat laajentaneet toimintaansa omin päin varmistamatta laajennusten vaatimaa rahoituspohjaa.

Pelastushelikopterien rahat nousivat jälleen pinnalle Konginkankaan bussionnettomuuden yhteydessä, kun Varkauden pelastushelikopteri Ilmari ei ollut käytettävissä. Ilmarin lääkäripäivystys lakkautettiin helmikuussa. Huonon lentosään vuoksi lääkäriryhmä olisi tosin jouduttu viemään onnettomuuspaikalle ambulanssilla.

Sisäministeriön työryhmä on esittänyt pelastuskopterien rahoitukseen kumppanuusmallia, jossa lentotoiminta katettaisiin raha-automaattiavustuksilla ja terveydenhuollon lisäkustannukset sisällytettäisiin täysimääräisinä sairaanhoitopiirien valtionosuuteen.

Pelastustoiminnassa ja kadonneiden etsinnässä käytettäisiin sisäministeriön erityismäärärahaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.