Mainos

RAY jakaa yli 300 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysjärjestöille

Raha-automaattiyhdistys jakaa ensi vuonna lähes 303 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysjärjestöille. Loput jaettavista pelirahoista eli vajaat sata miljoonaa euroa menee sotainvalideille ja veteraaneille.

RAY:n ehdotuksen mukaan avustuksia saisi kaikkiaan 1190 hakijaa ja avustettavia kohteita olisi yhteensä 2487. Kaikkiaan avustuksen hakijoita oli 1757. Sekä hakijoiden että avustusten saajien määrä on kasvanut aiempiin vuosiin verrattuna. Lopullisen päätöksen ensi vuoden avustuksista tekee valtioneuvosto tammi-helmikuun vaihteessa. RAY:n hallitus on rahanjakoehdotuksessaan halunnut tukea erityisesti kotien ja asumisen tukemiseen sekä perheiden hyvinvointiin. Tuki- ja palveluasumisen, kotona asumisen sekä omaisten tukemiseen käytettäisiin miltei kolmannes koko jaettavasta summasta eli 92 miljoonaa euroa.

Uusia pelastuskoptereita ei avustuskohteiksi


RAY on valmis tukemaan ensi vuonna 4,2 miljoonalla eurolla niitä pelastushelikoptereita, jotka saivat tukea tänäkin vuonna. Sen sijaan Pohjanmaalla ja Hämeessä ei pelastushelikopteritoimintaa voitane aloittaa RAY-rahoin. Pro MediHelille on ehdotettu miljoonaa euroa Uudellemaalle ja toista miljoonaa Varsinais-Suomeen, Varkaudessa toimivalle Itä-Suomen ja Oulussa toimivalle Pohjois-Suomen pelastushelikopterille ehdotetaan kummallekin 840 000 euroa ja Lapin pelastushelikopterille 500 000 euroa.

Vanhusten palvelutaloja nyt aiempaa vähemmän

Vanhusten palveluasuntojen rahoittamista on vähennetty. Niitä on rahoitettu vain, jos tarjouskilpailun yhteydessä on voitu todeta, että kilpailua alueella ei ole. Sen sijaan paljon apua tarvitseville vammaisille, mielenterveysongelmaisille ja päihdeongelmaisille palveluasuntoja rakennetaan RAY-rahoin aiempaa enemmän.

Kaikkiaan avustuksilla rakennetaan yhteensä 1359 tuki- ja palveluasuntoa. Näistä vanhusten palveluasuntoja on 161, vammaisten, päihde- ja mielenterveysongelmaisten palveluasuntoja 215, erityisryhmien tukiasuntoja 276 sekä nuorisoasuntoja 707. Näihin lukuihin sisältyvät myös pääkaupunkiseudun asunnottomuusohjelman 590 uutta asuntoa. Kokeilu- ja kehittämistoiminta-avustuksilla rahoitetaan erityisesti mielenterveys- ja päihdeongelmaisten, vaikeavammaisten, nuorten työttömien, vaikeuksissa olevien perheiden sekä veteraanien itsenäistä selviytymistä tukevia hankkeita. Monet tuettavista hankkeista tähtäävät väkivallan ehkäisyyn.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.