Ray Charles sokeutui vain 7-vuotiaana

Supersuosittu r'n'b-muusikko Ray Charles nähdään AVAn lauantaielokuvassa Blues Brothers. Miehen oma elämä on ollut myös niin tapahtumarikasta, että siitäkin on ehditty tehdä jo elokuva.

Tunnettu pianisti-laulaja Ray Charles syntyi IMDb.comin mukaan syyskuussa 1930. Koko elämänsä ajan Charlesin suurin kiinnostuksenkohde oli musiikki.

– Synnyin musiikki sisälläni. Se on ainut selitys, jonka tiedän, RayCharles.com-sivusto siteeraa musiikkolegendaa.

Charlesin elämään mahtuu monenlaisia vastoinkäymisiä. Hän syntyi suuren laman kynnyksellä ja kasvoi rikkinäisessä perheessä äitinsä kasvattamana, kun isä jätti perheen. Hän oli vain 7-vuotias menettäessään näkönsä.

RayCharles.comin mukaan Charles ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kävi ahkerasti kuurojen ja sokeiden koulua. Lopulta hän päätyi Seattleen ja teki ensimmäinen levynsä. Tähti oli syntynyt.

Charles ehti saavuttaa lukuisia Grammy-palkintoja ja listan hittibiisejä kuollessaan 73-vuotiaana kesäkuussa 2004. Hänen viimeinen levynsä Genius Loves Company julkaistiin kaksi kuukautta miehen kuoleman jälkeen ja se myi yli 5 miljoonaa kappaletta ja voitti kahdeksan Grammy-palkintoa. Miehestä on tehty myös menestyselokuva Ray, josta näyttelijä Jamie Foxx voitti parhaan miespääosan Oscarin.

Blues Brothers lauantaina 31.12. kello 22.00 AVA-kanavalla.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja