Mainos

RAY avustaa yli tuhatta järjestöä

Raha-automaattiyhdistys tukee ensi vuonna 1145 yleishyödyllistä tahoa 305 miljoonalla eurolla.

Kilpailulaki rajoittaa kansalaisjärjestöjen mahdollisuutta saada avustuksia Raha-automaattiyhdistykseltä. Kuitenkin yli 1100 yleishyödyllistä yhteisöä saa ensi vuonna tukea yhteensä 305 miljoonaa euroa pelituotoista.

Äänikirjojen valmistaminen näkövammaisille on yksi Raha-automaattiyhdistyksen tukemista hankkeista. Kirjojen lukeminen on vapaaehtoistoimintaa. Sen sijaan näkövammaisten kuntoutus on maksullista palvelutoimintaa.

Avustusten jaon luonne on nyt muuttunut, kertoo Raha-automaattiyhdistyksen johtaja Hannu Salokorpi.

- Siinä on luonteenomaista tämä kansalaisjärjestötoiminnan ja vapaaehtoistoiminnan hyvin voimakas esiin nousu. Vastaavasti sitten palvelutoiminta on vähentynyt. Yksi selkeimmistä esimerkeistä on kotipalvelutoiminta, jonka avustaminen on näinä aikoina meidän osalta loppunut. Esimerkkinä voin mainita Vanhustyön keskusliiton, joka on perustanut yhtiön sen toiminnan jatkamiseksi, Salokorpi sanoo.

Yhtä konkreetinen esimerkki on lasten iltapäivätoiminta, jonka suhteen on kehitetty lainsäädäntöä. Avustusehdotuksen mukaan tukea saa ensi vuonna 1 145 hakijaa. Näkövammaisten keskusliitto on ollut kärjessä useana vuotena.

- Kyllä aistivammaiset kaikkiaan ovat hyvin keskeinen ja tärkeä osa RAY:n avustustoimintaa ja heidän osaltaan avustustoiminta jatkuu normaaliin tapaan. RAY ei kuitenkaan avusta yhtiömuotista toimintaa myöskään näkövammaisten keskusliiton sisällä, Salokorpi linjaa.

Lopullisen jakopäätöksen tekee maan hallitus reilun kuukauden kuluttua. Siinä yhteydessä hallitus ottaa pelituotoista peräti yli 110 miljoonaa euroa valtion menoihin.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 17.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.