Mainos

Ravustuskauden alku enteilee hyviä saaliita

Eilen puolelta päivin alkaneen ravustuskauden ensimmäisen yön saaliit tukevat alkukesän arvioita rapukantojen vahvistumisesta. Hintataso vakiintuu vasta varsinaisen sesongin alkaessa elokuun puolella. Ensimmäiset merkit viittaavat kuitenkin siihen, että etenkin täpläravun hinta laskee.

Vähittäisliikkeissä kotimaisen jokiravun hinta oli tänään noin neljä euroa kappale, ja täplärapu maksoi parisen euroa. Pohjois-Amerikasta peräisin olevaa täplärapua on istutettu mm. Hämeen vesistöihin, joista on odotettavissa syksyn aikana suuria saaliita. Esimerkiksi Pohjois-Karjalan vesissä on vain kotimaista jokirapua.

-Se liikkui heti kauden alkaessa hyvin, ja saaliit olivat ensimmäisenä yönä parempia kuin vuosi sitten. Ravut ovat kovakuorisia ja mukavan kokoisia. Niistä maksetaan pyytäjälle koosta riippuen kahdesta eurosta ylöspäin. Uskonkin, että maakunnan raputalous kannattaa vastakin säilyttää kotimaisen jokiravun varassa, kertoi T:mi Rennen Ravun toimintaa Nunnanlahdessa pyörittävä Reima Louhelainen.

Hämeen maakuntien useissa suurissa vesistöissä on paremmin ruttoa kestävä täplärapu sivuuttanut jokiravun. Täplärapua saatiin jo viime syksynä paikoin yli kysynnän. Tämä on käynnistänyt kokeilun, jonka tavoitteena on saada kauppojen pakastealtaisiin kotimaista rapua ulkomaisen rinnalle.

Suomessa myydään vuosittain toista miljoonaa pakkausta esimerkiksi Turkissa, Kiinassa tai Pohjois-Amerikassa pakastettua rapua. Rengossa toimiva Heimon Kala Oy aloittaa ensimmäistä kertaa täplärapujen keräilyn kuun vaihteessa. Keräilypisteitä on Hämeessä viisi.

-Kiinnostusta tuntuu tiedustelujen perusteella olevan. Eräs ravustaja kertoi saaneensa ensimmäisenä yönä 20 merrasta yli sata täplärapua. Tämä syksy näyttää suunnan eli saalismäärät ratkaisevat, arvioi rapuprojektista vastaava Seppo Kuronen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.