Mainos

Ravirata pettyi: Lokit saavat jatkaa riekkumistaan ennätysmäärissä

Naurulokit saavat pesiä rauhassa Jyväskylän raviradalla. Keski-Suomen Ely-keskus ei myöntänyt lupaa niiden pesien hävittämiseksi raviradan keskellä sijaitsevalta järveltä.

– On olemassa muitakin ratkaisuja. Toimintaa voidaan järjestellä silloin, kun poikaset opettelevat lentämään, ja syksyllä järveä voidaan ruopata, sanoo ylitarkastaja Auvo Hamarus.

Pitkälle kehittyneiden linnun poikasten pesien hävittäminen on myös eläinsuojelulain vastaista. Sen mukaan eläimille ei saa aiheuttaa tarpeetonta kipua ja kärsimystä.

Raviratayhtiö tyytymätön päätökseen

Raviratayhtiö haki lupaa naurulokkienpesien hävittämiseen välttääkseen vaaratilanteita Jyväskylän raviradalla. Ely-keskuksen päätökseen yhtiö on pettynyt.

– Onhan se valitettavaa. Turvallisuusriski ei poistu tällaisella päätöksellä, toteaa Keski-Suomen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Kari Nyyssönen.

Viime talvena Killervä-järveä ruopattiin, jotta naurulokkiyhdyskunta ei enää viihtyisi siellä. Ruoppaus kuitenkin epäonnistui. Nyyssösen mukaan sitä on tarkoitus jatkaa syksyllä.

Tänä kesänä raviradan naurulokkiyhdyskunta uhkaa kasvaa ennätyssuureksi. Ylitarkastaja Auvo Hamarus arvioi, että siellä lentää heinäkuussa jopa 2 000 lintua.

Toistaiseksi vakavin turma Killerin raviradalla Jyväskylässä sattui kaksi vuotta sitten, kun ruotsalainen ravuri törmäsi lokkiin, taittoi niskansa ja kuoli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.