Ravioli di Melantane formaggio caprino al Purro di timo 4:lle 17.2.2000

toim. Kati Nappa
Firenzeläinen Grand Hotel Minervan keittiöpäällikkö Franco del Carria valmistaa vuohenjuustoravioleja timjamivoikastikkeen kera. Annoksesta riittää neljälle lämpimäksi ruoaksi ja 6-8:lle alkupalaksi esim 5 raviolia.

Eli vuohenjuustoraviolit timjamivoikastikkeessa

Pastataikina:
300 g puolikarkeita tai
hienoja vehnäjauhoja
3 munaa
suolaa,
2 rkl oliiviöljyä
tilkka vettä tarvittaessa

Kaada jauhot kulhoon tai pöydälle ja tee keskelle kolo. Kaada munat ja öljy siihen. Ripsauta päälle vähän suolaa. Sekoita haarukalla munat vähitellen jauhojen joukkoon. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Jatka vaivaamista käsin. Voit sekoittaa taikinan myös sähkövatkaimella. Painele taikinaa lopuksi kämmenellä työpöytää vasten, niin että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Anna levähtää muoviin kietaistuna 10-30 min.

Jaa taikina kolmeen osaan ja työstä yksi osa kerrallaan ja pidä muut peitettynä etteivät ne kuivu. Painele taikinapalaa kämmenellä muutaman kerran ja paina se litteäksi.

Ripottele päälle jauhoja ja ajele 3-5 kertaa pastakoneen rullien läpi asennolla 1 ( suurin väli). Taittele 2-3 osaan, jauhota ja käännä taikinan suuntaa rullausten välillä. Ohenna taikina pienentämällä rullien väliä. Jauhota välillä.

Ravioleille sopiva paksuus on toiseksi pienin väli. Voit jakaa taikinan loppuvaiheessa kahteen osaan, ettei pastalevystä tule niin pitkää. Nosta taikinalevy pöydälle ja voitele toinen puoli munalla. Nosta lusikallinen täytetä n. 8 sentin välein. Nosta toinen puoli päälle ja painele pinnat huolellisesti yhteen.

Leikkaa taikinapyörällä tai veitsellä raviolit tasakokoisiksi. Valmista kaikki raviolit ja keitä ne sen jälkeen parissa erässä runsaassa suolatussa vedessä.

täyte: 1 kiinteä munakoiso oliiviöljyä suolaa, timjamia 100-200 g vuohen- tai fetajuustoa

Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi ( 0,5x0,5 mm) Murusta tai kuutioi juusto. Paista munakoisokuutiot oliiviöljyssä vaalean ruskeiksi. Ripottele sekaan tuoretta tai kuivattua timjamia sekä vähän suolaa. Nosta munakoisokuutiot ilman öljyä juuston joukkoon. Sekoita ja nosta odottamaan täyttämistä.

Timjamivoikastike


n. 100 g voita
runsaasti tuoreita timjamin lehtiä
Lisäksi: parmesaaniraastetta

Sulata voi pannulla ja lisää timjamin lehdet. Anna kiehahtaa.Nosta kypsät raviolit kastikkeen joukkoon , "heittele " pannussa tai kääntele varovasti lastalla. Nosta lautasille ja raasta tai ripottele pinnalle parmesaania.

Lue myös:

    Uusimmat