Mainos

Ravintotutkija: Vanhempia ei kiinnosta syövätkö nuoret karkkia

Kansanterveyslaitoksen tutkimusprofessori Pirjo Pietinen moittii kouluja, että ne eivät ole ottaneet suositusta karkkiautomaattien poistamisesta tosissaan.

- Houkutuksia sekä koulurakennuksessa että koulun ulkopuolella on paljon. Myös vanhemmat antavat taskurahaa melko kepeästi. Sitten nuoret menevät kioskille, grillille ja kauppaan. Jos koulussa ei ole poistumiskieltoa ruokatunnilla, niin nuoret lähtevät helposti huonomman vaihtoehdon perään.

Pietinen sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että myös vanhempien pitäisi ottaa tiukemmat ohjat nuorten ruokailun suhteen kotona. Vanhempien pitäisi pitää huolta, että kotoa löytyy kasviksia ja hedelmiä ja että nuoret saavat kotona lämpimän aterian.

- Kotona pitää myös pitää huolta, että kotona on kasviksia, hedelmiä ja perheellä illalla ateria, paukauttaa PirjoPietinen.

- Yllättävän monet vanhemmat eivät edes kysy mitä ruokaa nuoret ovat syöneet koulussa. Söitkö ruokaa, oliko se hyvää? Sopisi keskustella näistä asioista, sanoo tutkimusprofessori Pietinen.

Opetushallitus ja kansanterveyslaitos antoivat vuosi sitten suosituksen, että koulun alueelta poistettaisiin limsa- ja karkkiautomaatit.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.