Mainos

Ravintoloitsijat tyrmäävät aukioloaikojen rajoittamisyritykset

Ravintola-alan yrittäjät tyrmäävät ministeritason ehdotukset ravintoloiden aikaistetusta sulkemisesta. Rajoitukset vaikeuttaisivat muun muassa ravintolahenkilökunnan työllisyystilannetta.

Rajoituksen ei uskota vähentävän alkoholinkäyttöä toivotulla tavalla, yöravintolat sen sijaan joutuisivat vähentämään henkilökuntaansa. Yrittäjät muistuttavat että suunta muualla EU:ssa on toinen: monissa maissa ravintolat voivat olla auki läpi yön.

Pääministeri Matti Vanhanen ja peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ovat ehdottaneet, että kello kahden jälkeen yöllä aukiolevien ravintoloiden määrää rajoitettaisiin.

Työllisyyttä ajavan pääministerin ehdotus yöravintoloiden vähentämisestä hämmästyttää työnantajayrittäjiä. - Me ollaan nollaneljään auki joka päivä, niin kyllä se olisi meille bisneksen loppu, DMT-ravintolan toimitusjohtaja Riitta Suominen kertoo.

Alkoholipolitiikan poukkoilu ihmetyttää alan keskusjärjestöä: kansanterveydellähän perustellaan myös muutenkin vähenevää, valvottua anniskelumyyntiä.

- Tarkoituksenahan on että kulutusta ohjattaisiin yhä enemmän kotikuluksesta ravintoloihin, nyt nämä toimenpiteen johtaa ihan päinvastaiseen eli valvotuista olosuhteista, työllistävistä olosuhteista valvomattomiin olosuhteisiin koteihin ja ennekaikkea tämä merkitsisi nuorison alkoholikäytön lisääntymistä. Alkoholin kulutuksen kanssa tuolla ei ole mitään tekemistä. Me ollaan laskettu, että viimeisten tuntien aikana myydään 0,4% kokonaiskuluksesta, että tuo on tekosyy. Työntekijöiden kannalta yötyö voi olla hankalaa, mutta yhteiskunnassa on monia aloja, joissa seurataan asiakkaan toiveita ja jos asiakas haluaa olla ravintolassa kello neljään asti niin palvelujahan tarjotaan, toimitusjohtaja Timo Lappi Suomen hotelli-ja ravintolaliitosta kertoo.

Ravintolamyynti on joka tapauksessa vain 17-18 prosenttia koko alkoholin kulutuksesta. Yli 80 % viinaksista juodaan määräysten ulottumattomissa, oman aikataulun mukaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.08.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.