Mainos

Ravintoloitsija Sukula toivoisi lapsiystävällisiä ravintoloita

Suomalaiset lapsiperheet syövät harvoin ravintolassa. Joka kymmenes lapsiperhe ei ole käynyt kertaakaan vuodessa ravintolassa, ilmenee Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman teettämästä tutkimuksesta.

Lapsiperheiden suosituin ruokapaikka oli tutkimuksen mukaan pikaruokaravintola.

Suurimpana esteenä ulkona ruokailulle pidetään hintaa - perheet usein miettivät lasten annosten kokoa verrattuna sen hintaan.

- Vaihtoehdot lapsille ovat aika rajallisia ja sisällöt köyhiä - on nakkia, ranskalaisia, lehtipihvejä ja kalapuikkoja. Liian vähän on sellaisia ravintoloita, jotka käyvät sekä aikuisille että lapsille, kertoo ravintoloitsija Jyrki Sukula Radio Novan haastattelussa.

Sukula perää ravintoloilta uudenlaista markkinointia. Hänen mielestään osa ravintoloista ei kerro olevansa lapsiystävällisiä, joten kynnys mennä niihin voi olla korkea.

- Yksi hieno esimerkki tästä luovuudesta on Ipanapa-lastenlevy, jota aikuinenkin kuuntelee Helsingistä Kuopioon. Ja lapsi viihtyy, Sukula vertaa musiikkiteollisuutta ravintolabisnekseen.

Sukula kaipaa luovuutta ravintoloitsijoilta lapsiasiakkaiden viihtymiseksi. Hän ei omien sanojensa mukaan ole leikkinurkkausten ystävä, vaan haluaisi lapsia perehdytettävän ravintolakulttuuriin jo pienenä.

- Uudenlaisen kahvilakulttuurin rantautuminen Suomeen on ollut hieno juttu. Nuoret oppivat siellä kuluttamaan ravintolamaisessa ympäristössä. Täytyy muistaa, että lapset ja nuoret ovat meidän tulevia kuluttajiamme, joten heidän paikkansa on muuallakin kuin vain pikaruokaloissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.