Mainos

Ravintoloitsija: Fantastinen juttu

Sekä leipomo- että ravintola-alalla toimivan Primula Oy:n toimitusjohtaja Juha Valkamo kuvailee veronalennusta "fantastiseksi jutuksi". Vero alenee 22:sta prosentista 12:een.

Valkamo uskoo ravintola-alan siirtävä veronalennuksen suoraan hintoihin. Näin kymmenen euron annos halpenisi noin euron.

Valkamo myös toivoo, että hallitus valmistelisi veronmuutoksen ripeästi. Silloin arvonlisäveroa saataisiin alennettua samaan aikaan kaupan elintarvikkeiden arvonlisäveron kanssa 1.10.2009.

Ravintolapalvelujen arvonlisäveron alennus oikaisisi myös Suomen mutkikasta verokantaa. Ravintolassa ruoan arvonlisävero on 22 prosenttia, mutta kaupan tiskillä 17. Alv-alennuksen jälkeen vero olisi sama, eli 12 prosenttia.

Näin ravintoloiden alv-alen valmistelu etenee

EU:n valtiovarainministerit käsittelevät ravintolapalvelujen arvonlisäveron alennusta tänään Ecofin-neuvoston kokouksessa Brysselissä. Jos asiasta syntyy sopu, Myös Suomella on mahdollisuus veron alentamiseen.

Arvonlisäveron alennus ei kuitenkaan astu voimaan automaattisesti. Veronalennuspäätöksen lisäksi EU:n valtiovarainministereiden on päätettävä alv-alennuksen aikataulusta. Vasta sen jälkeen Suomen hallitus voi päättää asiasta.

Suomen hallitusohjelmaan on jo kirjattu, että arvonlisävero alenee 22 prosentista 12:een. Veroa voidaan kuitenkin alentaa myös enemmän, mikäli hallitus katsoo sen tarpeelliseksi, sanoo lainsäädäntöneuvos Tommi Parkkola valtiovarainministeriöstä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.